Zene a fotóautomatából – új Voler Mouche videoklip

A haverok elhívnak vendégségbe, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy szerepelsz egy klipben

A szombathelyi Voler Mouche együttes zenéjéről olyan szavak jutnak eszembe, hogy laza, meg hogy tiszta, meg ilyesmi. Ilyen fiatalos cucc, az Air-hez szokták hasonlítani, meg a Zero7-hez, többek közt. Ők maguk úgy határozzák meg a stílust, hogy “udvariasan kísérletező, elektroakusztikus kortárs zene.” És bár tényleg van benne elektronika bőven, valahogy mégis erőlködés nélküli természetességet sugároz.

(Érdekesség: állítólag elektronikus zengetés helyett egy 200nm-es lépcsőházat használtak az új lemez keverésénél. Az elég menő.)

Legújabb kipjük, a Still Life szintén a természetességre játszik rá. Egy fotófülkében játszódik, semmi nagy trükközés, csak emberek, akik óriási díszletek, vastag sminkek és különleges effektusok nélkül… hát, vannak. Énekelnek, frizurát igazítanak, cipőt szagolnak, lepkét hajtogatnak, szóval élnek.

A klip különlegessége, hogy a szereplők 95%-a nem tudta, hogy szereplő lesz, hogy klipforgatásra érkezett. Beültették őket egy kis, tükrös fülkébe, és felvették, hogy mit csinálnak.

“Ha beül egy ember egy tükör elé, akkor mit csinál? Olyan nincs, hogy ne csinálna semmit”

– mondta Horváth Eszter, a zenekar menedzsere, akitől az ötlet származik.

A szereplők egyenként érkeztek, nem egyszerre, szóval azt se tudták, kivel együtt fognak szerepelni a klipben. Beküldték őket a fülkébe (volt, hogy kellékkel együtt), és kábé annyi utasítást kaptak, hogy “csináld, amit szoktál”. A végeredményről a klippremierig nem sok fogalmuk volt.

Szerethető kis klip lett ez szerintünk:

Az új Voler Mouche album (Reserved) ingyenesen letölthető az együttes honlapjáról még pár hétig!

Itt pedig a klip werkfilmje látható.

oszd meg!