Űrdiszkó ’79-ből

Szűcs Judith agyrobbantó future discoja biztosan elindítja a hétfőt

Valamelyik Duna csatorna éjszakai kínálatában futottam bele az űrdiszkóba. Csak néztem értetlenül, nem értettem, hogy álmodom, vagy egy fura LSD flashback gyanútlan áldozata vagyok. De nem! A pergő képek 1979 valóságának egy fura szeletét képezik. Szűcs Judith 1979-es közel fél órás összeállítása teljesen kaotikus, de ha csak a két űrdiszkó tematikájú darabra koncentrálunk, az bizony egységesen döbbenetes. A széteső koreográfiát még a bajszos(!) robot sem menti meg.

Tehát űrhajóval megy, súlytalanul földet ér a Marson, ahol pompázatos tarka virágok, meg táncoló űrlények fogadják.

Oké.

Egy ilyen szituban mit is lehet mást tenni, mint elindulni az Űrdiszkóba? Ott aztán rózsaszín csillámruhás férfiakkal (és nőkkel) lehet ropni, akik ezüstcsizmában vonaglanak. Nyilván ők a marslakók. Akkora a buli, hogy Asztrojudithnak még egy antennája is rámegy. Sebaj! Legyen tánc! Meg hangrobbanás az Űrdiszkó Klubban! Marsrákkendroll…

Rögtön ezután az arcunkba vágják, mi lesz kétezerben. A bluebox kicsit gáz, a háttér átlátszik a figurákon, a szélük meg kicsit kékes, de ez biztos tudatos koncepció eredménye. Pirx Kapitány ehhez képest egy Alfa Holdbázis remake. Sok pénzből.

Na lássuk, mennyire stimmel az akkori jövőkép a most már távoli múltnak tekinthető kétezres évre. Az emberek a Vénuszra járnak, ott nemtudjukmegki lézerszemmel néz ránk, a térerő az mágneses, gravitáció meg nincs. Átlátszó űrruhás csillagfiú nevet rád, miközben memóriád földi parancsra vár, minden klassz, még az elektronsugár is mosolyog. A földi parancs is megérkezik: “Tűz és szerelem esetén betörni!”. De mit? Újabb bajszos diszkóbubu érkezik a tánchoz, sálacska, sapi, csizma kombóval felszerelve. Tüksz-kaksz gyártmánynak tűnik.

Mondhatjuk, hogy tökéletesen bejósolták a kétezredik évet. Ja?! Nem.

A nyolcvanas évek legendás punkzenekara (akikről Szócska Miklós egészségügyi államtitkár aktív részvétele miatt több helyen olvashatunk, de mi nem politizálunk) így reagálta le a fenti tételt:

“Az ürdiszkóban radar-pénisz
Lődörög, lődörög.
Mámorosan csámborog
A nők között, nők között.
Gyere ide Szűcs Judit,
Hadd vegyem le a bugyid! váááh!!!

Az űrdiszkóban radar-p*nák
Klaffognak, klaffognak.
Éjszakára egy robot f*szt
Megfognak, megfognak.
Levettem a bugyiját,
Megláttam a p*niját, váááh!!! ”

Azt hiszem ehhez nincs is több hozzáfűznivalóm.

oszd meg!