Tyler Durden múltja és a narrátor jövője

Jó hírek a Harcosok Klubja rajongóinak

Bár most olyan szépen kifejtett elmélettel, mint a múltkor, nem tudunk szolgálni, de azért van két érdekes hírünk. Az egyik nem annyira újdonság, de hátha még van, aki nem tud róla, a másik frissebb.

1. A narrátornak gyereke születik

Azt már a 2013-as Comic Con-on elhintette Chuck Palahnikuk, a Harcosok Klubjának írója, hogy folytatást tervez a történethez – mégpedig képregény formájában. A tízrészes sorozatot a Dark Horse Comics adja ki, Cameron Stewart rajzolja, akirajzolt már Catwomant, Batman és Robint, meg ilyesmiket is. Ez itt egy amolyan teaser-rajz a sztorihoz, csak a hangulat kedvéért: fightclub_s A történet a film sztorija után néhány évvel kezdődik, narrátorunk (akit a szerző Cornelius néven hív) elvette Marlát, született egy gyerekük, Junior, de az életük szép lassan ellaposodik, fuldoklik az unalomban. Marla sem különösebben örül, hogy férje már nem az a vad, szabad férfi, akihez hozzáment, a gyerek ugyancsak bekavar – Cornelius ugyanúgy megbukik a neveléssel, mint ahogy az ő apja -, szóval elkerülhetetlennek látszik, hogy Tyler újra erőre kapjon… A történet inkább a könyv folytatása, nem a filmé (ezért is nem Jacknek, hanem Corneliusnak hívják a főszereplőt), szóval a rajzolónak nagyobb szabadsága volt megalkotni a szereplőket és a képi világot, nem kellett a már ismert karakterekhez igazodnia. Ezen kívül Palahniuk igen rejtélyesen úgy fogalmaz, hogy Tyler nem biztos, hogy egyszerűen a főszereplő képzeletének torzszülötte, hanem lehetséges, hogy valami sokkal több annál, valami olyasmi, ami akár már századok óta itt kering köztünk valamilyen formában… Izgalmasnak hangzik! A borítók megrajzolására Chuck egy régi barátját, David Mack-et kérte meg. Ez itt az első könyv borítójának terve: fight-club-2-usa-today-art   Az első rész idén április 8-án jön ki a tervek szerint.

 

2. Tyler múltja

 

Szóval az már sejthető, hogy további rétegekkel gazdagodik majd a történet, Tyler Durden nem egészen az, aminek eddig hittük. Erről pedig Chuck Palahniuk következő kötetéből is kapunk valószínűleg némi információt.

Május 26-án jelenik meg Chuck legújabb könyve, a Make Something Up: Stories You Can’t Unread (Csinálj valamit – történetek, amiket nem hagyhatsz olvasatlanul), amely egyben az első novelláskötete is, 21 rövid írással. Lesz benne szó bőven életről és halálról (mondjuk azért inkább főleg a halálról, ha tippelhetek), az író megszokott pofátlan stílusában, abszurditás, humor és szenvedés minden mennyiségben. A Zombies (Zombik) című sztori például egy főiskolásról szól, aki rákattan a defibrillátorral való játékra. A Tunnel of Love (A szeretet alagútja) címűben egy masszőr igyekszik enyhülést biztosítani haldokló klienseinek. És így tovább, bizarr fantáziában nincs hiány.

Make-Something-Up_s

És az Excursion (Kirándulás? ilyesmi) címűben feltűnik Tyler Durden. Jóval a Harcosok Klubja előtt játszódik a történet, és annyit lehet tudni róla, hogy Tyler soha nem látott oldalával találkozhat majd benne az olvasó…

Izgalmas tavasz elé nézünk.

 


 

Forrás: chuckpalahniuk.net

oszd meg!