Filmelőzetesek a jövő évre

Annyi új trailer jött ki mostanában, hogy gondoltuk, idezúdítjuk őket, hogy egy helyen legyenek

A jövő évi blockbuster-termés bemutatóinak bemutatóját a totális rendszertelenség jegyében tesszük meg.

X-Men – Apokalipszis

Apokalipszis, az első és legerősebb mutáns a (Földön) Marvel univerzumban annyira erős és halhatatlan, hogy csak na. Többezer éves álmából felébredve nem tetszik neki, amit lát, arra gondol, hogy egyszerűbb lenne elpusztítani, ami van, és újrakezdeni ezt az egész élet-dolgot valahogy máshogy.

Májusban jön Magyarországra. (Mármint a film, remélhetőleg az apokalipszis nem jön.)


A függetlenség napja 2. – Feltámadás

Az ufók, akiket egy laza vírustámadással a halálba hekkelt a hősi amerikai nép, magának az elnöknek a segítségével, most visszatérnek, és morcosak, durvábban tolják, mint valaha. Vajon sikerült-e időben aktiválni az ufó-ellenes védekezőrendszert? (Hát…) Vajon elég-e ez ahhoz, hogy megvédjen minket a veszélytől? (Nos…) Vajon fizetett-e annyit a stúdió Will Smith-nek, hogy elvállalja a főszerepet? (Nos, hát…)

Azért rajta kívül jó néhány régi arccal találkozhatunk, meg újak is jönnek persze, és beállnak hősi pózba, mielőtt harcba mennek. Meg tűzviharrobbanásnázaufórepcsiháború, és nem adjuk harc nélkül, és ilyenek.

Nyárnál előbb nem várható, Amerikában akkor mutatják be a mozikban – jó eséllyel június végén, július elején. Nem véletlenül.


Star Trek Beyond

A másik űrkaland is folytatódik, mindenki itt van a régi csapatból, Kirk, Spock, Chekov, Scotty és a többiek. Itt is van akció bőven. A filmet a Halálos iramban néhány részét rendező Justin Lin rendezi, szóval lesz itt tempó. Nagy pozitívuma a trailernek, hogy a Beastie Boys: Sabotage című kedves dalára vágták nekünk össze.

Júliusi bemutatót mondanak a szakértők.


Mad Max: A harag útja – Fekete-fehér verzió

A rendező, John Miller eredetileg is fekete-fehérben (avagy: fekete-krómban) akarta megcsinálni a filmjét, és volt szó egy némafilmes verzióról is. Most úgy néz ki, hogy a fekete-fehérség eléri a mozikat, úgyhogy lehet, hogy újranézhetjük az idei év legjobb* filmjét úgy, ahogy azt alkotója megálmodta. Egyáltalán nem tuti, hogy elhozzák Magyarországra is, de azért van rá esély.

*a “legjobb”-at itt úgy kell érteni, hogy a legjobb.


Aljas nyolcas

Tarantino legújabb vidámságát (nyolc elvetemült arc, sok fegyver, szűk hely + hóvihar) a tengerentúlon már karácsonykor, nálunk majd csak januárban vetítik, megvárjuk, és nagyon meg fogjuk nézni. Egyébként a Django folytatása lett volna, regény formában (Samuel L. Motherf*cker Jackson karaktere lett volna Djangóé), csak aztán Tarantino belátta, hogy ahová a történet tartani kezdett a kezei alatt, az nem igazán passzol Djangóhoz, és hogy inkább működik a dolog filmes formában, mint papíron – ez lett belőle:


Kubo

Szamuráj-harcosos, mágiás stop-motion animáció a Paranorman, a Coraline és a Doboztrollok alkotóitól. Nem sok derül ki a trailerből, de ami rögtön látszik, hogy zseniális, ahogy kinéz. A fiúk és a lányok a Laika stúdiónál nem sajnálják a munkát, amit kockáról kockára beletolnak, tényleg lenyűgöző a látvány.

Talán valamikor ősszel láthatjuk.


Now You See Mee 2

A bűvészes-átverős-látványos-showműsoros-csavaros történet szereplői is visszatérnek jövőre, sőt új arccal bővül a csapat Daniel Radcliffe személyében (érted, Harry Potter is mágus lesz), kíváncsian várjuk, az alapanyag nem rossz.

Nincs még hazai bemutatójának időpontja, nyár vége, ősz eleje látszik reálisnak.


Lesz még Batman Superman ellen, meg Amerika kapitány, Tarzan, amit szerintem nem fog nehezünkre esni kihagyni, jön Charlie Kaufman animációs technikával készült filmje is, amit viszont tuti, hogy megnézünk, ha mozikba kerül (ha nem), és egy csomó más újdonság.

Viszont – karácsony közeledtével – nem mehetünk el A kis kedvencek titkos élete mellett, ami a bemutatói alapján nagyon vicces lesz, és csináltak hozzá egy kis karácsonyos jópofaságot, íme:

 

oszd meg!