TIFF 2016 – válogatás ígéretes filmtrailerekből 2.

A Torontói Filmfesztivál filmjeiből ajánlunk újabb hetet. A hét mesterlövész, Snowden, Blair Witch és mások

The Magnificent Seven

Ha nem úgy tekintünk erre a filmre, mint az 1960-as klasszikus újrahasznosítására, hanem teljesen új filmként, ami a sztoriját bevallottan egy régi klasszikustól veszi, megspórolhatunk magunknak némi fölösleges bezzegezést és régenmindenjobbvoltozást (ami különösen vicces, ha tudjuk, hogy a 60-as western egy 54-es szamurájfilm újrafeldolgozása), és adhatunk egy jó esélyt a szórakozásnak. Mély gondolatok meg nagy újdonság valószínűleg nem várnak ránk, de az tuti, hogy Antoine Fuqua (Kiképzés, A védelmező) ért az akciófilmekhez, Denzel Washington (Kiképzés, A védelmező) jó színész, és olyan társai vannak itt, mint Ethan Hawke, Chris Pratt, vagy Vincent D’Onofrio. Szóval pillanatnyilag jó ötletnek tűnik.

 

Hunting Flies

A gyerekek közötti harc ugyanolyan kemény, mint a felnőtteké,. Ha etnikai különbségek is játszanak, akkor pláne – habár ez már valószínűleg a társadalom, a felnőttek sara, a gyerekek maguktól nem valószínű, hogy megkülönböztetnék egymást etnikai alapon. Ha viszont a viszály már dúl, tanár legyen a talpán, aki békére tudja vinni az ellenfeleket. Izer Aliu első filmje pont egy ilyen tanárról szól – a Holt Költők Társasága Macedóniában.

 

Snowden

A Nagy Amerikai Oliver Stone (Szakasz, Született Július 4-én, JFK) ezúttal is Amerika (és a világ) nagy kérdéseivel foglalkozik. Snowden sztorija amúgy is mindenkit érdekel. NSA, kiszivárogtatások, megfigyelések, árulás vagy igazságosság, világra szóló botrányok. Hogy megkapjuk-e a válaszokat fel nem tett kérdéseinkre, vagy egyáltalán közelebb kerülünk-e az igazsághoz (bármilyen kérdésben), azt nem tudjuk, de hogy izgalmas filmet hoztak össze Joseph Gordon Levittel a főszerepben, az a trailer alapján nagyon valószínű.

 

Lion

Egy másik sztori igaz történet alapján, ezúttal a meghatóbb fajtából. Egy öt év körüli indiai kisfiú messzire szakad a családjától, mígnem végül egy ausztrál pár örökbe fogadja. Sok évvel később elhatározza, hogy megkeresi elveszett családját és a gyökereit. Ebben a kutatásban nagyon kevés emléktöredék, nagyon nagy elhatározás és a Google Earth van a segítségére. A főszerepben Dev Patel (Gettómilliomos, Chappie).

 

Blair Witch

És egy harmadik sztori igaz történet alapján… na jó, nem. Vagy igen? Mi van, ha igen…? Á, nem. Vagy de? Nem tudjuk. Ahogy az a pár egyetemista se tudja, akik elindulnak az erdőbe, egyikük eltűnt testvére után kutatva. Aztán leszáll az éj… Ha az eredeti Blair Witch sikerét nem is lehet überelni, meg hát láttunk már bőven hasonló jellegű filmet, azért van egy nagyon erős hangulata a trailernek, durván beszaratósnak ígérkezik. Aki szereti az ilyet, annak erősen ajánljuk.

 

Prank

Hogy legyen valami vidámabb és kanadaibb is. A kanadai filmek amúgy is alul vannak reprezentálva. Szóval ez egy többnyire vidám és pofátlan történet Stefie-ről, a magányos fiúról, aki összebandázik pár másik sráccal, hogy rendszeres csínytevéseket kövessenek el a jóravaló állampolgárok pukkasztására. Aztán kitalálják, hogy kéne valami igazán nagyot durrantani. Fiatalság, bolondság, felnőtté válás, meg ilyesmi.

 

The Fury Of A Patient Man

Ezt a magam részéről nagyon várom. A spanyol mozi rákapott, hogy a 70-es évek kemény krimijeiből merítsen ihletet a filmjeihez. Aki látta a Mocsárvidék című filmet, tudja, miről beszélek. Ez is olyan. (Egyébként a Mocsárvidék egyik főszereplője, Raúl Arévalo rendezte.) Egy börtönből szabadult férfi erős hangulatú bosszútörténete.

 

oszd meg!