A Star Wars univerzum nincs is olyan messze

Thomas Dagg képein a Csillagok Háborúja világa egészen közel kerül hozzánk…

…néha például egészen konkrétan benéz az ablakon:

thomas_dagg_star_wars10

Thomas Dagg gyermekkorának igencsak meghatározó része volt a Star Wars trilógia (az első, az eredeti). Akkoriban alighanem sokan voltunk így ezzel.

Azt hiszem tudom kívülről az egész trilógiát szóról szóra.

thomas_dagg_star_wars1

 

Gyerekként komoly rajongója (és szakértője) volt a sorozatnak, gyűjtötte a bábukat és űrhajókat, minden fellelhető kelléket. Mindnek tudta a nevét, a helyét, a szerepét a történetben.

thomas_dagg_star_wars3

 

Egy nyolcéves kisfiú képzeletében könnyen összemosódik a valóság és a fantázia világa – Thomas hétköznapjainak teljesen természetes szereplői voltak a filmek alakjai, járművei, történései.

thomas_dagg_star_wars4

Megpróbáltam visszaidézni nyolcéveskori önmagamat. Akkoriban, ha láttam egy hóvihart, azonnal a Hoth-ra gondoltam. Aztán egyszer, mikor hazalátogattam a szüleimhez, elhoztam a Star Wars játékaimat, és elkezdtem próbálkozni velük, melyik passzolna bele valós környezetbe. Nagyon mélyen személyes folyamat volt ez – olyannyira nagy hatással voltak rám ezek a filmek gyerekként. Ez az oka, hogy ma fotós vagyok.

thomas_dagg_star_wars7

Különböző fókusztávolságú optikákat használtam a valós jelenetek és az 5″-os játékok fotózásánál, hogy a szögek és a perspektíva stimmeljenek. Kellett némi gyakorlat, hogy kitaláljam, hogyan működnek, torzítanak a lencsék, de amikor megvolt a metódus, már nagyon könnyen ment. A fények összehozása megint csak frankó volt – és ezt nem szarkasztikusan mondom, tényleg szeretem a technikai részét a munkának. Sima világosszürke hátteret használtam a bábuk fotózásánál, így könnyen át tudtam tenni az árnyékokat a valós helyszínekre overay/soft light módban. 18%-os szürke papír háttérrel tökéletesen működött.

 

thomas_dagg_star_wars2

Az életszerűség, a képek természetessége a sorozat koncepciójának fontos része volt.

Néha tényleg azt csináltam, hogy előkaptam a zsebemből a telefont és hirtelen fotóztam, hogy meglegyen az az igazi természetes pillanatfelvétel-érzés, a nem túl tökéletes komponálással együtt, aztán a modellek fotózásánál ehhez igazítottam hozzá a fényképezőgépet.

thomas_dagg_star_wars5

thomas_dagg_star_wars8

Két évig tartott kitalálni, lefotózni és összeszerkeszteni (kompozitálni) a képeket, de remek projekt volt, és legalább ellátott feladattal két fizetős meló között.

thomas_dagg_star_wars15

thomas_dagg_star_wars14

 

További képek ebből a sorozatból és más projektekből Thomas Dagg honlapján: http://www.thomasdagg.com/

Via: fstoppers.com, camerastupid.com

A képeket a szerző engedélyével közöljük.

oszd meg!