A Star Wars geek kiakad

Van az a fajta Star Wars fan, aki már attól is a plafonon van, ha ártatlan tréfa tárgyává teszik imádott trilógiáját

Van aki szereti a Star Wars-t és van, aki nem. Meg van az igaz Star Wars geek. A sorozatot gyerekként látta, egyből imádata tárgyává vált. Azóta sem talál új témát, mondjuk nem is nagyon szeret másról beszélni. Bár harmincas évei közepén jár, teljesen normális számára, hogy még a szüleivel lakik.

Már egész fiatalon egyértelművé vált érdeklődési köre. LEGO-ból csak Star Wars űrhajókat épített, mondjuk most már végre gond nélkül megveheti a témát felölelő komplett LEGO szettet. Meg is veszi. Farsangkor kutyáját minimum birodalmi lépegetőnek öltözteti, ha épp nincs ideje “komolyabb” jelmezt készíteni. Lámpája még mindig millenium falcon alakú, ami legalább megy az ewokos pizsihez.

Minden szilveszterkor felrobbant egy széthulló halálcsillagot formázó tüzijátékot. Ha gitározik, akkor a szólót egy húron pengeti. Hán. Amikor valakit kerget, akkor nem azt mondja magában, hogy utána, inkább áll szájra az utini.

Egyszer akart papagájt venni, de nem kapott x-szárnyút. Nem gond, így több ideje maradt a hutt nyelv anyanyelvi szintű elsajátítására. A jedirend.com állandó látogatója, természetesen jedi klub tagságival rendelkezik. Hasonló korú jedikkel Mel Brooks képére előszeretettel dobál dartsot.

Mondjuk ez egyáltalán nem zavarja Mel Brooks-ot abban, hogy elkészítse az Űrgolyhók folytatását. A forgatás jövőre kezdődhet a beszédes Spaceballs: The Search for More Money munkacímen.

A geek a paródiákon kívül az új részeket is nagyon utálja. Ébresztőhangja Jar Jar, és még soha nem aludt el. Bár szerinte csak egy trilógia (és sok könyv) létezik, az új részeket azért várja. Tényleg ismeri a teljes Star Wars univerzumot, a fajokat, a galaxist, a gépek műszaki jellemzőit, meg minden.

Szóval nem viccel, ha a Star Wars a téma. Azt meg kifejezetten rühelli, ha más tesz ilyet. Olyankor ilyeneket mond:

“Kutyámajom? Ez rohadtul nem poén. Hogy jön ehhez valaki? Amúgy nem bünteti az ilyet valami jogvédő szervezet? Chewbacca egy vuki a Kashvyykról, ezt mindenki tudja. Amúgy nem ugat, meg morog, hanem skyriiwook nyelven BESZÉL! Erről ennyit.”

“Na ez aztán a humor. Még ha a Gyűrűk ura lenne! Mert ott tényleg csak menetelnek hosszú órákon át, amúgy meg semmi. Végül potty. De egy ilyen összetett történetet ilyen pofátlanul leegyszerűsíteni? Na hagyjuk már… Ez ízléstelen.”

“Itt meg egy Stevie Wonder szám csak úgy. Ennek végképp semmi értelme. Amúgy is! Egyáltalán milyen logika mentén?”

kép forrása: hdw.eweb4.com
kép forrása: hdw.eweb4.com

“GodVader, na pfff…”

kép forrása: unofficialbanksy
kép forrása: unofficialbanksy
kép forrása: unofficialbanksy
kép forrása: unofficialbanksy

“Azt hiszem már értem, hogy ez a Banksy miért nem vállalja a nevét. Méghogy véleményt alkot, meg kritikát gyakorol. Mi köze egyáltalán a Star Wars-nak a street arthoz?”

“Ez meg pont ugyanaz a szemét, mint a South Park. Biztos azok is csinálták. Emberek, azért van, amivel nem viccelünk. Nem tűnik föl, mennyi embert sért ez az úgynevezett paródia?”

“Aki mások halálából csinál magának a neten nézettséget, az főleg nézzen magába. Röhögjetek csak minden idők legepikusabb drámai befejezésén!”

kép forrása: revelwallpapers.net
kép forrása: revelwallpapers.net

Akinek hasonló gondolatai vannak, nyugodjon meg. Ezt a mozit azok is nagyon szeretik, akik tudnak rajta nevetni. Mi tudunk. Érdemes nektek is megpróbálni.

Maga a nagy Mark Hamil így nyilatkozott az új Star Wars filmmel kapcsolatos magas rajongói elvárások kapcsán: “emberek, ez csak egy film”.

oszd meg!