Press Play On The Bloody Tape

Korszerű, igényes és dögös. A PixeplPants debütáló albuma sokféle pozitív jelzővel illethető még, keresd meg te is a sajátodat. Hát nyomd meg azt a play gombot a bloody tape-en!

Press Play On The Bloody Tape. Ezzel a címmel jelent meg a PixelPlants bemutatkozó albuma. Meghallgatható meg letölthető. A műfaj valamiféle 80-as és 90-es gyökereiből táplálkozó POP zene, de számomra ennél sokkal több. Bizonyíték arra, hogy manapság is lehet igényes zenét szerezni, és azt dögösen, finoman, precízen előadni.

A POP-nak jól áll az angol, és jól működnek az egyszerű szövegek. Ez itt is így van. De mivel a csapat magyar, úgy érzem, hogy az anyanyelvünkben rejlő, a gazdag szókincs és a játékos nyelvtani lehetőségek adta kreativitást – jobb híján :) a zenében élték ki. Nagyszerű. A popos alap, a rockos gitár, a furmányos ritmika és a széles érzelmi skálán játszó ének egy különleges ötvözetté áll össze. Talán ez az adamantium, a pajzs amivel túl lehet élni. Túlélni a jelenkor sivárságát, ötlettelenségét és pénzhajhász-kultúr-tömegcikk termelését, és annak is minduntalan, kínosan copyright-os önreprodukcióját. A PixelPlants a védelem a drágán megfizetett és mesterségesen gyártott XXI. századi agymosás ellen.

A PixelPlats nem gyártott. Úgy született. Egy távoli dimenzióban, ahol az adamantium is anyaggá lett.

Hallgasd hát, nyitott fülekkel, és kitárt szívvel!

Az albumot természetesen bemutató koncertek is követték, íme az egyikről egy rövid hangulatjelentés:

oszd meg!