Pillanatok a Pécsi Fotókör elmúlt 1 évéből

12 hónap legjobb fotóiból válogatok tök szubjektíven, és elég jó érzés

A Pécsi Fotókör tagjai havonta egyszer összeszedik a számukra legkedvesebb képeiket, amit abban a hónapban lőttek – vagy, analóg gépesek esetén, amit abban a hónapban hívtak elő -, és megkérnek valakit, hogy értékelje őket, válogassa ki a szerinte legjobb hármat. Tavaly szeptemberben kezdődött ez a hagyomány, és akkortájt indult a Jammer is. Az első komolyabb sorozataink között volt a Fotókör válogatásainak bemutatása, ami azóta is tart.

És reméljük, tart még egy darabig.

Persze nem egészen véletlen a dolog, ugyanis ismerem a fotósokat, a többségüket legalábbis. Ott voltam a Fotókör alapításakor, jártunk együtt fényképezni, és bár időközben néha arrébb sodródtam a csapattól, a kapcsolat megmaradt. Mert jó arcok.

Ezért aztán eleve tök szívesen tettük közzé a képeiket hónapról hónapra. Meg aztán, bár a szimpátia önmagában is elég indok volna a közlése, nem csak ez volt az ok, hanem ráadásul a képek is szépek. Van itt lentebb pár, nézd majd meg.

Jó, persze, az oldalra kattintásoknak is örültünk, de nem ez a lényeg.

Szóval egy éve, hogy elkezdtük ezt. El tudod képzelni, hogy mennyi pillanat van egy évben? Sok. És ráadásul ahány fotós, annyi látásmód, szóval ha a pillanatokat beszorozzuk fotósszemekkel, akkor az már több a soknál. Igaz, nem minden pillanatot fotóz le egy fotós, és nem is minden lefotózott pillanatot válogat bele a havi kedvencei közé, hanem fejenként max. 5-öt. Az is változó, hogy hányan vesznek részt az aktuális havi játékban, meg vannak kevésbé aktív tagok és újonnan csatlakozók, szóval van mozgás, de úgy 10-12 lelkes ember mindig akad. Az akkor úgy kábé – de tényleg csak saccolok, nem számolom meg – úgy 600 fotó összesen, ami itt összegyűlt. Vagy több. (Vagy kevesebb. De inkább több.)

Meg aztán volt egy jótékonysági fotóvásár, meg egy portrékiállítás, amiről szintén beszámoltunk.

Szóval most, egy év elteltével annyi jó kép összejött, hogy gondoltam, a jubileumra való tekintettel megmutatom a saját kedvenceimet. Nem mindet, csak néhányat közülük, mert  sok van. Mert miért ne.

Gondolkodtam rajta, hogy kiválogassak-e hármat, ami jobban tetszik, mint a többi, vagy elmeséljem-e, hogy miért pont ezek (van, amelyikhez sztorim van, van, amelyikben látok valamit, vagy emlékeztet valamire van, amelyikhez sztorit költök, van, amelyiknek a technikája fog meg, stb.), de aztán úgy döntöttem, hogy inkább csak  megmutatom őket, teljesen véletlenszerű sorrendben.

Tessék:

oszd meg!