A Pécsi Fotókör 2017. májusi képei

Fényfestés írásvetítővel és nappal, gyerekek mozgásban, portrék, lovak, vízpartok

Válogatás a Pécsi Fotókör májusi fotóiból


A hónapban igen különleges válogatója volt a fotóknak: a 10 éves Ottófi Alíz – akinek apukája a PFK tagja, de saját jogon is kiváló fotós: májusban 3. helyezett lett “A suli, ahogy én látom…” c. fotópályázaton.

Ezt írta:

Kedves Fotókör!

Köszönöm, hogy megtiszteltetek ezzel a nehéz feladattal! Nagyon sok szép képet láttam a válogatásban, sajnálom, hogy csak három helyezést adhattam. Azért még egy fotót megemlítenék majd mellettük. Szeretem, ha egy kép vibrálóan színes, a játékot az élességgel és ha a fantáziámat megmozgatja. Az első két helyezett most mégis fekete-fehér, mert a képzeletem is szárnyalt és a kompozíciója is ezeknek tetszett a legjobban.

1. hely: Ruprech Judit – Lovas portré

Fotó: Ruprech Judit

Tetszik, hogy sok háromszög volt benne, majdnem mindenhol és a szimmetria, hogy a lovak keretezik a képet. Feldobja, hogy az élesség emeli ki az embert.


2. hely: György Erika – Galambos kép

Fotó: György Erika | Gyerage

Az én fantáziámban olyan a lekapott galamb, mint egy angyal, aki a mennyországban repül. A többi pedig, mint a hétköznapi emberek. Tetszik, hogy ez a jelenet felülről van fotózva.


3. hely: Szellő Gábor – Fényfestős házfal

Fotó: Szellő Gábor

Este nem mindenki megy ki egy ilyen fotóért. Tele van színnel és apró részlettel, de ami mégis kiemelkedik az Vasarely alkotása, egyik kedvencem, a Zebrák.


Kiemelt helyen: Szellő Gábor – Bajszos portré

Fotó: Szellő Gábor

Ez az ember olyan, mint egy mesehős, nem mindenki veszi észre az ilyet. Még egy füstölgő fapipa is elférne a kezében. Az is tetszik, hogy színes – hogy ki van emelve a bajusz, amit mintha gyártottak volna.

oszd meg!