A Pécsi Fotókör 2016. decemberi képei

Az idei első válogatás a pécsi fotósok tavalyi utolsó képeiből

Kevés szín, sok réteg, fény és árnyék – a Pécsi Fotókör decemberi válogatása.


A hónapban a Fotókör tagja, Lévai Gábor értékelte a képeket.

Számos remek képet hozott össze a Fotókör csapata 2016. decemberében, így igazán nehéz dolgom volt az értékelésnél. Ha a szokásokhoz híven ki kellene emelnem három képet, akkor Havasi Gábor tájképét, Lengvári István polaroid képpárját, valamint Kölcsey-Gyurkó Sára családi “rockzenekarát” jelölném meg.

Fotó: Havasi Gábor

Havasi Gábor képe olyan, mint egy inverz tusrajz, nekem talán ez a kedvencem a válogatásból. Egy kicsit erősítve a feketéken fokozható a látvány, ez esetben be is bukna a háttérben lévő épület, ami szerintem jót tenne neki.


Fotó: Lengvári István

Lengvári István képpárja remek példa arra, hogy egymást erősítő képi “hibák” sorozatban alkalmazva miként teremthetnek új minőséget. Bevallom, nem vagyok nagy barátja sem a polaroid technikának, sem a lejárt nyersanyag (?) használatából “roncsolt”, fakó képeknek, de ilyen tudatossággal használva határozottan tetszik a végeredmény. A képpárt korábban volt módom egy bővebb 5 képes sor részeként is megnézni, a szűkítés határozottan jót tett neki, de az emlékeimben szerepel még egy harmadik hasonló kép is, azt visszaemelve egy szuper triptichon is lehetne belőle, érdemes lenne még ezzel kísérletezni.


Fotó: Kölcsey Sára

Hihetetlen ez a “konstelláció”, remek pillanatkép Kölcsey-Gyurkó Sára fotója! Jót tett volna, ha egy kicsit távolabbról / nagyobb látószöggel készül a kép, hogy kevésbé legyen szűk a vágás, de a tartalmon ez semmit nem változtat, a család albumában azt hiszem kitüntetett helye lesz ennek a képnek!


 

oszd meg!