Pacapong – a klasszikus játék turmix

Pac-Man, Pong és Space Invaders egyben? Kell!

Ez a teljesen elképesztő videojáték összekeveri a három kedvenc klasszikus játékunkat, ráadásul mindez annyira jól sikerül neki, hogy végül jobb bármelyiknél. Vagy akár az összesnél. A fejlesztés a kézenfekvő Pacapong névre hallgat.

Dick Poelen holland fejlesztő agyából pattant ki a minigame, amit tényleg el sem hiszek, pedig már kipróbáltam. Nagyon lendületes kis játék a folyamatos akció és a kivételesen egyáltalán nem ciki nosztalgia adrenalinban gazdag élményével. Ráadásul ketten lehet játszani!

Nagyjából az a lényeg, hogy a Pong-ot úgy nyomatod, hogy a labda Pac-Man, akit bekajál a szellem, ha rossz helyre lövöd a labirintusba. Mindeközben a Space Invaders folyamatosan támadja ütődet, és ha találat ér, agyondobál Donkey Kong hordókkal.

A fejlesztésről Poelen annyit árult el, hogy teljesen kicsúszott a kezéből menet közben, egy csomó ötlet véletlenül született meg. Hála az égnek! Amúgy a mókás kedvű holland örül, hogy rengetegen bekajálták agyament keverékét. A pontos szabályokról folyamatos egyeztetés zajlik a játékosok között.

A játék Windows, Mac és Linux oprendszeren egyaránt elérhető. Elképesztően addiktív. Tessék kipróbálni!

(via: wired.co.uk)

oszd meg!