Ölbe pottyant punk póló kampány

Politikamentesen a Bernie Sanders pólókról

Hogyan lesz egy 74 éves, fehér vermonti politikus punk rock jelölt Amerikában? Persze amilyen régen beszél a gazdasági egyenlőtlenségről, vagy a polgári jogokról, annyira talán nem is kell csodálkozni ezen. Ennél azonban lényegesebb nagyobb szerepet játszott a Bernie gegfolyamot elindító Bern the White House feliratú póló, ami számos más Berrnie témájú pólóval egyetemben az azonos nevet viselő honlapról rendelhető.

BernTheWhiteHouse_Logo_Large_v1

Mark Mendez illusztrátor és Rob Campbell garázsgyártásban kezdte el nyomni a pólókat még a tavalyi év első felében. Bernie Sanderst beleillesztették olyan punk legendák híres pólómintáiba, mint a Descendants, a The Misfits, a Ramones, vagy a Circle Jerks.

bernthewhitehouse1

Van metálosban is.

3055686-slide-s-1-bernie-sanders-punk-rock

A páros célja nem a saját bankszámla növesztése, bár a A FEC előírásai szerint a bevételt közvetlenül nem adományozhatják a kampány támogatására. Gondolom valahogy megoldják azért.

Sanders neve mellett gyakran látjuk az anti-establishment jelzőt, ami jelzi a fennálló rendszerrel való szembenállását, és a hagyományos társadalmi, politikai és gazdasági elvek elutasítását. Ez teljesen összeegyeztethető a punksággal. Nem is értem, hogy nem jöttek erre rá előbb.

6bfcc8c4b7d5ab3a3fcfb9aec42c7f70

Bernie Sanders saját elmondása szerint nem igazán érti a hype-ot, nem is élvezi. A vele szelfizőktől például rendesen ki van borulva. Inkább rázna kezet. Persze erről nem igazán ő dönt, ugyanis jelen esetben Bernie Sanders nem egy személy, hanem egy brand, vagy termék, de leginkább egy zseniális, működő ötlet.

bernie-circle-jerks

Az ötletből és annak aktív rajongótáborából nőtt ki az internetes mémkorszak új ikonja, csuklóból kiütve Vincent Vegát. Kétlem, hogy egy kigondolt terv állna a vírusként terjedő népszerűségnövelő cucc mögött, de ha Bernie kampányfőnökének van egy kis esze, használja ezt a könnyen jött fórt.

how-bernie-sanders-242-main-street-shaped-the-northeast-punk-scene-515-1431706707-crop_desktop

Azt azért kétlem, hogy ezzel választást lehet nyerni, de bármikor érheti meglepetés az embert.

Nem is ez a lényeg. A pólók lavinát indítottak, a net mostanra tele van a Bernie mintákkal és mémekkel, amik ráadásul nagyon viccesek. Ennél néha nem is kell több. Persze mindenki azt lát bele, amit akar. Bern baby Bern.

oszd meg!