A Setét Toronytól a Westworld 2.-ig | 2017 nyári trailerek

Remek filmek és sorozatok várnak ránk!

Most volt a Comic Con meg a Torontói Filmfesztivál, mindkettő arról híres (többek közt), hogy a filmstúdiók jellemzően ezekre az időpontokra időzítenek filmbemutatókat – na meg a SuperBowlra, de az nem most van, hanem majd februárban. Tehát ilyenkor mindenhonnan az jön arcba, hogy milyen filmeket meg sorozatokat lesz érdemes megnézni a további néhány hónapban.

És hát lesz miből válogatni!


Setét torony

King regényfolyamának inkább folytatása lesz a film, semmint feldolgozása. Idris Elba és Matthew McConaughey, mint a jó és a rossz küzdenek a… hát a jóért meg a rosszért, bármit is jelentsen ez.

Elég berántósnak ígérkezik a mozi:

Ez a kis (animált) trailer pedig King regényeinek univerzumait köti össze a toronnyal, a Ragyogástól a Carrie-ig:


Shape of Water

Giuliermo Del Toro – a kevésbé sikeres gótikus horrortörténet után – mintha újra magára találna. Szép mesét mond felnőtteknek egy titokzatos vízi lény és egy néma lány szerelméről. A hangulat a trailer alapján garantált.


Darkest Hours

Már most Oscar-gyanús a film, amelyben Gary Oldman játssza Winston Churchillt. Természetesen a második világháborúba való belépés a téma, ami azért elég komoly: emberek millióinak életét befolyásoló döntésekről szól. Oldman a bemutató alapján ebben a szerepben is zseni, és hát azért egy Oscart mindenképp megérdemel az az ember, ezt lassan az akadémia is beláthatja.


Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Csak annyit mondunk, hogy Martin McDonagh filmje, aki a Hét pszichopatát és az In Burges-t írta-rendezte (aminek nem beszélünk a magyar címéről). Szóval a szolid és intelligens őrület, a kiválóan megírt sztori, a kifordult helyzetek szinte garantáltak. Erre rátesz még egy lapáttal a színészgárda: Woody Harrelson, Frances McDormand, Peter Dinklage, Sam Rockwell. Mi kell még?


Ready Player One

Spielberg nagyszabású projektje egy nagy sikerű könyv nyomán, amit röviden úgy lehetne jellemezni, hogy popkultúra orrba-szájba. Noha talán némi mondanivalót is igyekszik majd belecsempészni az öreg történetmesélő mester a világról, amiben élünk, azért a legtöbben azért fogják megnézni, mert mindenféle ismerős alakokkal és jelenségekkel találkozhatnak majd a filmvásznon, sűrítve, az Iron Giant-tól Freddy Kruegerig bezárólag.


Sorozatok is lesznek, nem is akármilyenek! Kettőt ki is emelnénk így hirtelen, amikre sokan várunk:

Stranger Things 2.

Szintén Stephen King világát idéző, a 80-as évek hangulatával – és így elég nagy részben a harmincas-negyvenes korosztály érzelmeivel – játszó sorozat tovább folytatódik. A bemutató azt sugallja, hogy könnyen lehet, hogy sikerül fokozni a hangulatot, rátenni egy lapáttal az előzőre. Hatalmas vörös fények az égen, és valami odafent is mozog, nem csak “odalent”…

Némi spoiler azért belecsúszott, de hát lássuk be, mind tudtuk, hogy Eleven visszatér.


Westworld 2.

Az elmúlt évek egyik leginkább eltalált sorozatának tartottam az első évadot, olyan kérdéseket feszegetett, amiket fontosnak tartok, és olyan módon tálalta, ami az elejétől a végéig odaszögezett a képernyő elé. És hagyott bőven nyitva kérdéseket.

Hogy merre megy tovább a sztori, az kiderül (bár ez pont az a sorozat, hogy akkor se biztos, hogy kiderül, ha már kiderült), mindenesetre eléggé várom.

oszd meg!