Nick Cave írja az új Holló film forgatókönyvét

Idén tavasszal kezdik forgatni a The Crow rebootot, ami nálunk biztos A Holló lesz megint, mert az jobban hangzik, mint a varjú. Mondjuk tényleg jobban hangzik. Teljesen új szériát képzelnek el az alkotók, ami sokkal hitelesebb adaptációját ígéri az eredeti képregénynek.

A 94-es The Crow pillanatok alatt vált kultfilmmé. Bizonyára Brandon Lee forgatáson bekövetkezett halála is közrejátszott ebben, de vitathatatlan, hogy jó mozi volt. Nem is akarok nagyon ennél többet írni róla, mindenki tudja, miről van szó. Helyette vessünk egy pillantást a készülő A Holló fimre.

the_crow__pain_and_fear_by_skydemonx7-d5cvfxv

Vegyük sorra, amit biztosan tudunk. Pontosabban inkább azt, hogy mik a hivatalos infók a filmről most, hiszen rengeteg változás történt a stábban eddig is. Az mindenképpen jó hír, hogy Eric Draven szerepében nem a korábban tervezett színészek (Mark Wahlberg, majd Bradley Cooper) feszítenek majd. A végső választás Luke Evans-re esett, akiben remélhetőleg több van, mint amit eddig láttunk tőle. A jelenlegi, talán most már végleges rendező Corin Hardy, aki főleg videóklippekkel foglalkozott korábban. Ezenkívül a forgatókönyvet sem az a Stephen Norrington jegyzi majd, aki 2010-ben dolgozni kezdett rajta, hanem Nick Cave, aki teljesen újra írta a szkriptet. Tervezett premier 2016-ban.

the-crow

Nem a korábbi film remake-jéről van szó, a folytatásokhoz, de főleg a sorozathoz sem lesz semmi köze. A készítők vadonatúj szériába kezdenek. James O’Barr képregényéhez teljesen hű adptációt ígérnek, ráadásul mindenhol anti-spiderman moziként beszélnek a filmről, ami feltételez egyfajta helyes hozzáállást.

131965

Amennyiben ténylegesen a képregény cselekményét és karaktereit követi majd a film, akkor, ha nem is teljesen, de egy kicsit azért más lesz a történet. Itt Eric és barátnője lerobban autójával, majd egy kábítószeres banda (a Top Dollar) megtámadja őket. Eric fejébe golyót röpítenek, de nem hal bele, így végignézheti, ahogy szerelmét megerőszakolják és kivégzik. A kórházban látogatja meg a holló (varjú), és meggyőzi, hogy ne kapaszkodjon tovább életébe, cserébe bosszút állhat. Eric meghal, egy év múlva feltámad a sírból, és kegyetlen bosszúhadjáratba kezd. Lesz még fájdalomérzet nélküli öncsonkítás, begyógyuló sebek, meg egy jó adag festék az arcon. Legalábbis erre számítunk.

33d31b5e10c76849a9e74dbca4637c4f

A korábbi sikerfilmmel való szakítás nem biztos, hogy jó ötlet, hiszen a Brandon Lee féle változatnak máig sok rajongója van. Persze ott van a Christopher Nolan féle denevérember sorozat, ami teljesen új alapokra helyezi a Batman univerzumot, mégis jól működött. Lehet, hogy itt is fog. A mai fiatalok már egészen mások, mint mi voltunk a 90-es években, a kultúrájuk is sokat változott. Épp ezért kérdéses, hogy a háztetőn magányosan gitározó bosszúszomjas rockzenész számukra is ikonná válik majd, vagy csak megmosolyogtatja őket. Festék, rockzene, gótikus hangulat… remélem ma is működik.

Mindenesetre én drukkolok a produkciónak. Nick Cave forgatókönyvei nagyon rendben vannak, reméljük a többi is klappol majd.

Meg jó lenne egy olyan ütős soundtrack, mint annak idején.

oszd meg!