Nem hétköznapi számítógépes játékok

Papok fejlesztette ugrálós játék, mortal kombat tudósokkal, Lego a böngészőből és más érdekességek

 

Passiontide – The Videogame

A washingtoni domonkos rendi szerzetesek haladnak a korral. Lassan ugyan, de haladnak. Egy nem túl bonyolult, se túl szép, 80-as éveket idéző grafikájú ugrálós játékot fejlesztettek, azzal a kicsit sem titkolt céllal, hogy felhívják a figyelmet egy márc. 12-i eseményre. Mondhatnánk, hogy az invitálás egy kicsit direkt, a marketing nem finomkodik, a játékmenet némileg karcos, a játék kinézete és hangulata is egy kicsikét ódivatú, na de egyáltalán, mondom még egyszer: szerzetesek játékprogramot írtak! Képzeld el, mi lesz itt, ha kicsit rágyúrnak erre a témára! Hittérítő-Quake? Pápamobil-GTA? World of Thanks? Mortal Szombat?  Mekkora lehetőségek! A buddhista verziókban az lesz a külön jó, hogy több életed is lesz.

A játék során egy szerzetest kell végigvinni az egyetlen pályán, átugorva az akadályokat, összegyűjtve annyi gyertyát és Aquinói Szent Tamás Summa Theologiaie című művéből is annyit, amennyit sikerül. Utunk során eretnekek veszélyeztetnek, de ha a fejükre ugrunk, akkor vagy eltűnnek, vagy “rendes emberekké” alakulnak.

123-17-700x438

A játék itt játszható.


Ha már felmerült a Mortal Kombat…

Science Kombat!

A brazil Super Interessante magazin számára készíti egy kis csapat híres tudósok főszereplésével a verekedős játékot. (Ha ismerős valahonnan a koncepció, nem vagy egyedül, nekünk is ismerős – de attól még cool!:) Darwin, Einstein, Hawking, Tesla, Marie Curie, Newton és Pitagorasz klasszikusan pixeles verziója küzd majd benne. Mindannyiuknak vannak egyszerű támadó mozulatai – Stephen Hawkingé például ez:

hawking

…de persze a tudós munkásságához köthető speciális mozdulatok is lesznek, Pitagorasz egyik kemény arcbalépése például ilyen lesz:

pitagorasz

 

A többi mozdulatot a projekt behance-oldalán tudod megnézni, ajánlom figyelmedbe például Darwin evolúciós-fejelését, illetve Newton gravitációs trükkjét, mind kiválóak.

A játékhoz persze legyőzendő főellenség is tartozik, és a tudománnyal szemben itt most az “istenség” (divinity) áll. Hol Ganésa, hol Thor képében, de van, hogy egyszerűen csak a Mindenhatóság képében sújt le a tudósra. Jó játéknak ígérkezik.

A Super Interessante magazinnak nem ez lesz az első nagy dobása, mert megcsinálták korábban a FilosoFighterst is, ahol híres filozófusok verekednek egymással, Platóntól Sartre-ig.

Itt épp Nietzsche és Marx néznek egymással farkasszemet a nagy küzdelem közben:

philosophy


Hogy valamivel békésebb vizekre evezzünk:

Böngészős Lego: Build With Chrome

A Google fejlesztése. Egyike azon fejlesztéseknek, amik “akár befuthattak volna”, de inkább csak pillanatnyi fellángolások voltak a témában. El lehet veszni benne, de függővé nem tesz. (Hopp, ez fura gondolatmenet lett, akár az is kisüthető belőle, hogy ami függővé tesz, az fut be… na jó, inkább legyintsünk, lapozzunk, lépjünk tovább, még a végén lelepleznénk valamelyik kényelmes mechanizmusunkat.)

Az egész a Google Maps szolgáltatásra és a Legóhoz való kapcsolatunkra épül: virtuális építőkockákból építhetünk szinte bárhová szinte bármit a google térképén. Felépíthetjük létező helyek Lego-mását, ez itt például a pécsi Magasház,  valakik felépítették, mielőtt a valóságban lebontanák:

lego_magashaz

…de üzenhetünk is Lego-kockákból felírt feliratokkal, meg bármi másra is használhatjuk, ami csak az eszünkbe jut. Ez itt szintén Pécs, a Széchenyi tér részlete, üzenettel és óriásrobottal, vagy mi az:

lego_szechenyi_ter

Az alkalmazás a https://www.buildwithchrome.com webhelyen elérhető, persze a rendes, kézzel fogható, műanyag Legóhoz képest kanyarban sincs, de azért néhány órát simán el lehet vele tölteni munkaidőben.


 

Ha pedig nincs internet, akkor jön a…

Google Dinoszaurusz

…és azt mondja szomorúan, hogy nincs internet. (Ez persze csak Chrome böngészőn jelenik meg.)

Google-Chrome-Dinosaur

Sokan tudják már, de hátha van, aki még nem: az a dínó egy játékot rejt magában. Ha megjelenik az oldal, és nem csapsz rá rutinból a routerre, indítod újra a gépet, vagy ütöd a billentyűzetet ököllel, mint szenvedélybeteg a szükség óráiban, hanem nyomsz egy space-t, máris kezdődik a játék!

dino

És így legalább hasznosan töltheted az időd, amíg visszaáll a rend, és újra hozzáférsz az internetekhez!


Források: librarius.hubehance.netbuildwithchrome.comomgchrome.com

 

oszd meg!