A Massive Attack masszívan támad

A Massive Attack új klipjében egy lebegő gömb vuduzza meg Rosamund Pike-ot

Az együttes múlt hónapban – szinte a semmiből – megjelent legújabb albuma, a Ritual Spirit 2010 óta az első kiadott anyaga. Ezen az albumon található a Voodoo in my Blood, melyet a skót Young Fathers nevű csapattal közreműködve készítettek el. Frankó kis muzsika.

A klipet jegyző Ringan Ledwidge eddig egy nagyjátékfilmet rendezett (Gone – Bele a semmibe), egyébként pedig rutinos reklámfilmes. Rosamund Pike pedig ugye a Gone Girl – Holtodiglan főszereplőjeként alakított akkorát, hogy azt nem egyhamar fogjuk elfelejteni.

Amit itt csinál, az is emlékezetes. Rajta kívül tényleg csak egy baljós, lebegő gömb szerepel a klipben, és mégse fogod elfelejteni egy darabig, ha végignézed. Vannak jelenetek, amik beleégnek a retinádba.

A gömb – vagy legalábbis annak ötlete – a Phantasm – Fantazma c. ’79-es horrorból jöhet a tippek szerint. Itt egy kicsi sci-fi-voodoo-varázslattal, némi koreográfiával és persze a Massive Attack kiváló atmoszférateremtő muzsikájával együtt áll össze borzongató, nyugtalanító eleggyé.

A klip helyenként felkavaró, megnézését csak saját felelősségre javasoljuk!

oszd meg!