Manieggs. Kemény. Tojás.

Magyar akció-animáció-paródia tojásokkal. Nem tudjuk, mi ez, honnan jött és mit csinál, de hogy meglepett, az tuti!

Miklósy Zoltán 90 perces animációs filmjének trailere egészen váratlanul ért. Mást kerestem a youtube-on, aztán egyszer csak szembejött, én meg rákattintottam. Nem hittem, hogy magyar, se azt, hogy mozifilm hosszúságú. Meg egyáltalán. Nem hittem el. Azt hittem, vicc.

Persze az is, mi lenne más: tojások játsszák a főszerepet, és minden létező akciófilm-klisét ellőnek már a trailerben, a tojások (tojások!). Szóval vidám filmnek kell lennie mindenképpen.

manieggs_2

Akik már látták, nem voltak különösebben elragadtatva tőle, de azért, na. Minimál animáció, kifigurázott akcióklisék, és tojások (TOJÁSOK!), én azért megszavaznék neki egy esélyt.


 

Engem valamiért a legendás Killer Bean 3d animációs rövidfilmekre emlékeztet az egész. Ezek akkor készültek, amikor még közel sem volt ennyire elterjedt a 3d, meg gépe se volt mindenkinek, amin elfutottak volna a szoftverek, szóval különlegességnek számítottak ezek a rövid kis cuccok (úgy 2004-2005 körül járunk). Killer Bean egy babszem, aki csak aludni akart volna, de nem hagyták, és ezért aztán nagyon mérges lett. Lövöldözés, verekedés, robbanások, bullet-time, meg amit akartok.

I’m just a bean, tryin’ to get some sleep

(Aztán ebből is készült egész estés verzió, Killer Bean Forever címmel, de ez mindegy.)

oszd meg!