Magyarországon is lecsap a molyember

Hazai gyártású found footage horror a láthatáron

Mielőtt rátérnék a filmre, vagy arra, amit eddig tudunk róla, ismerkedjünk meg a molyemberrel.

Először a hatvanas években bukkant fel Point Pleasant körül, amit egy éven belül több, mint száz észlelés követett. A rendőrség a jelentések nyomán többször átvizsgálta a helyszíneket, de a terepen végül soha nem talált semmit.

A leírások viszonylag egységesek. Két méternél is magasabb, emberszerű lény hatalmas szárnyakkal és vörösen izzó szemekkel, kinek testét barna szőr borítja. Mutáns molylepke? Elég B-filmes kép ugrik be. Persze sose lehet tudni.

mothman

Innentől mindenki találgat. Testet öltött gonosz, katonai génkísérletek, földönkívüli ismertlen civilizáció hírnöke, földönbelüli ismeretlen civilizáció hírnöke, vagy indián átok. Mind felmerült. Az, hogy emberi, vagy állati eredetű, egyértelmű. Van aki szerint madármutáns, mások emberkísérletekre esküsznek. Egyszer talán megtudjuk az igazságot.

Az első észlelés óta Point Pleasant mindenesetre ápolja a legendát. Van molyember-fesztivál, szobrot emeltek neki, egy jó nagyot, elneveztek róla parkot. A legdurvább a 2005-ben létrehozott Molyember Múzeum és Kutató Központ. Ilyen lehet, hogy még a nagylábnak sincs.

moth2

Ennek a borzalmas teremtménynek szenteli új filmjét a Bodom című filmet is jegyző Elekes Pictures rendezőpárosa, Elekes Gergő és Gallai József. Az előzetes szerint több észlelés történik az 1966-os Point Pleasant-i után Európában, sőt, 2015-ben kis hazánkban is. Egy egyetemi professzor és segédje a rejtélyt felgöngyölíteni érkezik Európába, rövidesen a sikeres kutatómunka helyett a túlélés lesz elsődleges céljuk.

Formáját tekintve found footage, amit annyira nem csípünk, de majd meglátjuk. Érdekesség, hogy a produkciót felkarolta a The Blood-Shed cég, ráadásul angol nyelven forog. Reméljük sikerül nekik a külföldi piacot is elérni.

A film hivatalos facebook-oldala: https://www.facebook.com/moththemovie

oszd meg!