Magyar animációs klip a Gizmodo-n

Nagyot üt a Saverne kézzel rajzolt klipje

Tegnap a Gizmodo is felfigyelt a magyar Saverne klipjére, ami a Hendrix címet viseli. Az electro és rock elemeket vegyítő csapat klipjét pszichedelikus utazásnak nevezik egy a Mad Max-et idéző posztapokaliptikus világban. Az oldal szerint inkább egy zenével kísért rövidfilmről van szó, mint hagyományos zenei videoklipről. Ezzel maximálisan egyetértünk.

Leginkább egy túladagolt drogfüggő utolsó tripjeként értelmezhető ez az igencsak sajátos ízű western road movie. Elektronikus rock and roll egy hanyatló világ romjain.

A klip nem lehetett olcsó, de ez nem baj, mert látszik a végeredményen. A Hendrix videó a könnyűzenei utánpótlást támogató Cseh Tamás program támogatását élvezte. Mivel a produkció nemzetközi minőségű zeneileg és képben egyaránt, szerintünk marhára megérte pénzt tolni bele.

A Savages egy három főt számláló zenei projekt, ami a dalszerzést kombinálja elektronikus hangzással. Zenei hatásként a zenekar a Justice, a C2C, a Flume, a Glitch Mob, Stromae, a Gorillaz, Jack White és a Foreign Beggars neveit sorolta fel (via. hvg). A hatás itt pontos kifejezés, mert bár érezzük egy bizonyos zenei irány felé való elhivatottságukat, a Savages-nek nagyon is megvan a maga stílusa.

A dalok angol nyelvűek, a hamarosan megjelenő lemezen pedig olyan vendégekkel találkozhatunk (a teljesség igénye nélkül), mint Anorganik, vagy Mongoose.

Az animációt az Airplan Studio jegyzi. A zenekar nevével egyező címet viselő nagylemez február 24-én jön ki az AM:PM music gondozásában. Már nagyon várjuk.

oszd meg!