Low Poly művészet

A lehető legkevesebb poligonból a lehető legnagyobb hangulat

A 3D modellezésben valamelyest tájékozott felhasználók és a gamerek valószínűleg tudják, mi az a low poly modellezés. Egy 3D-s modellező eljárás, ahol úgy hoznak létre térbeli tárgyakat, hogy a felszínüket sokszögekből rakják össze. Egy gömb például nem gömb, hanem egy gömbre feszített sokszögek halmaza, szögletes izé. Minél részletesebb a modell, annál több a sokszög a felületén, és ha egy ilyen gömbön elég sok a szög, akkor egyre inkább hasonlít görbe felületre. A low poly eljárás lényege, hogy a lehető legkevesebb sokszöget igyekszik felhasználni a modellezés során. Ennek elsősorban játékoknál van jelentősége, egy egyszerűbb modellel gyorsítani lehet a renderidőn, a játékon, cserébe persze nem kapunk valósághű grafikát.

Aztán persze nem is mindig ez a cél, csak nézőpont kérdése. Előnyre lehet fordítani a hátrányt, és lehet belőle például stíluselemet csinálni.

Mateusz Szulik egy légitársaság felkérésére csinált direkt low poly hangulatképeket a társaság célállomásairól. Párizs, London, Tanzánia, Kairó, és még egy csomó hely és hangulat megelevenedik képein. Színezés, világítás és effektezés után olyan hatásúak, mint valami absztrakt-kubista-impresszionista festmények egy mesekönyvből. Vagy mi.

Szépek.

australia

cairo

london

ny

ny2

paris

 

A bizonyíték, hogy nem festmények: az ún. clay render, színek és textúrák nélkül:

paris_clay

roma

switzerland

switzerland2

tanzania

tokyo

 


via: lookslikegooddesign

 

oszd meg!