LEGO Agymenők? Jöhet!

Hogyan lesz egy ötletből LEGO készlet?

Hát úgy, hogy intézményesítve van a dolog. Létezik egy oldal, ahová bárki felpattinthatja az ötletét, hogy milyen LEGO-készletet látna szívesen a boltok polcain (és a saját polcán, persze). Aztán, a Kickstarter és hasonló adománygyűjtő oldalak mintájára, lehet támogatókat szerezni az ötlethez. Ha összegyűlik 10.000 szavazat, az ötlet a játékgyár menedzsmentje elé kerül, és ha szerintük is menő (azaz van benne üzleti potenciál), akkor abból ténylegesen is elkészül a játék.

Szóval ha van valami egyedi elképzelésed, irány a LEGO Ideas, csináld meg!

lego_ideas

 

Az Alatariel nevű felhasználónak már sikerült. Igaz, nem is volt nehéz dolga, az Agymenőknek (Big Bang Theory) meglehetősen nagy a rajongótábora – ide értve engem is. Viszont a kampányát is ügyesen építette fel, odafigyelt a részletekre meg minden, szóval minden elismerést megérdemel szerintem.

Itt egy összehasonlítás például a sorozatból vett képkocka és a tervezett LEGO világ között:

bigbang_lego_comp1 bigbang_lego_comp2

Hogy épp thai kaját esznek a szereplők, az ugye alap. De olyan apróságokra is figyeltek a tervezők/készítők, mint a Green Lantern lámpás a háttérben, vagy a Rubik-kockás zsebkendőtartó (az itt mondjuk pont nem látszik), és más, jellemző díszletelemek, apóságok.

bigbang_lego_extra

Legfontosabb tényező persze Sheldon. Belőle több variációt is feldobott Alatariel szavazásra, különféle pólókkal (és nagyon hasonló arckifejezéssel):

bigbang_lego_sheldon

 

De a csapat többi tagját is felismerni azért. Még Raj kutyája is bekerült a készletbe.

bigbang_lego_cast

 

Szóval a projekt viszonylag hamar, egy hónap alatt elérte a 10.000-es támogatói létszámot (ez még tavaly tavasszal történt), és az ötlet a vezetőség asztalára került, akik úgy döntöttek, megvalósítják. Még nincs a boltokban, de hamarosan várható, erre pedig csak azt tudom mondani, hogy:

bazinga


Via: www.startplaysmile.hu
F
otók: alatarielatelier.blogspot.se

 

oszd meg!