Kisfilmek a nagyvilágból 18+

Januári rövidfilm-mustra

Régen ajánlottunk rövidfilmet, ezt most igyekszünk pótolni. Rögtön két nagyon erős darabbal. Egy stop-motion animáció, és egy erősen 18+-os horror kerül ez alkalommal terítékre. Elgondolkodhatunk a génmanipuláció veszélyein, és bepillantást nyerünk egy igazán sokkoló horror show-ba. Jó szórakozást!

Junk Head 1

Takahide Hori filmje stop-motion technikával készült, képi világáról a Hüvelyk Matyi titkos élete, vagy a Tool videoklipjei jutottak eszembe. A harminc perces játékidő egy rövidfilm válogatás esetében talán kicsit hosszú, de aki megnézi a filmet, érteni fogja, miért erőszakoltuk bele a szűrésbe. A Clermont-Ferrand Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál legjobb animációnak járó díját 2014-ben nyerte el ez a sci-fi és horror elemekkel operáló, helyenként a maga módján vicces darab. Tiszteletre méltó, hogy a gyártás négy évét Hori szabadidejéből áldozva, költségvetés nélkül csinálta végig. Ez a teljesítmény legalább annyira hősies, mint maga a film. Saját bevallása szerint először próbálkozott a stop-motion műfajával, ez igaz az összes többi használt utómunka folyamatra is. A föld alatt járunk, a föld felszíne lakhatatlanná vált egy globális környezeti katasztrófa miatt. Reméljük lesz folytatás. Érdemes rááldozni fél órát az életünkből.

Chainsaw

David Dinetz és Dylan Trussell filmjének executive producere Eli Roth, ami azt sejteti, hogy olyan exploitation alkotással van dolgunk, amivel szeretjük kizsákmányoltatni magunkat. Az a fajta véres mészárlás, amitől a grindhouse fanok sikongatnak a boldogságtól. Van csattanó, meg minden, de a filmnek nem az eredetiségben rejlik az ereje. Nem is egy elgondolkodtató fajta. Egyszerűen csak tökéletesen használja a slasherek minden formai elemét. Ráadásul a fűrészes tag karaktere a texasi mészáros árnyékából kilépve képes önálló, átütő erejű figurává válni. Ez egy olyan dolog, amit az új horrorfilmek nagyon ritkán tudnak elérni.


forrás: www.shortoftheweek.com

oszd meg!