Kémek, 60-as évek, Guy Ritchie, trabant

Itt a The Man From U.N.C.L.E. első trailere

Az eredetileg a 60-as években futó, roppant népszerű kémfilmsorozatból öt, kevésbé ismert játékfilm is készült, javarészt a tévésorozat epizódjaiból összerakva – például A karate gyilkosok, Az egyik kémünk hiányzik -, valamint csajos spin-offot is gyártottak belőle, The Girl From U.N.C.L.E. címmel. Az alapsorozat főszerepeit Robert Vaughn és David Mcallum játszották, akik mindenféle érdekes és izgalmas kémkedős feladatot oldottak meg a United Network Command for Law and Enforcement nevű szervezet megbízásából, a világbéke érdekében, természetesen.

uncle

A franchise újjáélesztése nem ment könnyen, a Warner Brothers elsőre David Dobkint szerette volna rendezőnek, aki olyan vígjátékokat rendezett, mint az Ünneprontók ünnepe vagy a Testcsere, aztán egy hirtelen váltással megcsinálta A bíró című filmet. Majd a helyére Steven Soderbergh jött volna (Ocean’s filmek például). Mindkettő teljesen más karakterű filmet eredményezett volna, minden bizonnyal.

Viszont a magam részéről egyáltalán nem bánom, hogy végül Guy Ritchie-é lett a projekt.

man-from-uncle-poster-2015

 

A sztori röviden: valamikor a hidegháború idején, a 60-as években Napoleon Solo ügynök (Henry ‘Superman’ Cavill) egy titokzatos nemzetközi bűnszervezet nyomába ered, akik saját atomfegyvereket gyártanak, meg ilyesmi. Munka közben kénytelen összefogni orosz kollégájával, Ilya Kuryakinnel (Armie ‘A magányos lovas’ Hammer), ami a korszellem tekintetében különösen érdekes. És, bár folyamatosan emlékeztetik egymást, hogy jobb szeretnek egyedül dolgozni (különösen Solo ügynök), végül mégis inkább együtt nyomják le a rosszfiúkat. Csajok, kocsik, hangtompítók, atombombák. Stílus.

oszd meg!