Januárban kerül boltokba Marilyn Manson új albuma

Marilyn Manson: The Pale Emperor (2015)

Mikor már azt hittük, hogy a Mechanical Animals lemezzel 1998-ban lényegében véget ért Marilyn Manson pályafutása, az idősödő rockikon dobott egy akkorát, hogy az egyből a hangfalak elé szegezte a seggemet. Ráadásul majd húsz év telt el az utolsó értékelhető Manson album óta. Minden öngólt és gyakran paródiába hajló önreflexiót jóvá tesz új, The Pale Emperor címet viselő korongja. A beharangozó track a Third Day Of A Seven Day Binge volt.

A megjelnés január 20-ra volt kitűzve, de a lemez már meghallgatható a neten. Ez Marilyn Manson kilencedik stúdióalbuma, 10 dalt tartalmaz, de a deluxe edition plusz három szerzeménnyel szolgál.

A korai zenéire jellemző mansonos hangzás Florida mocsaraitól bűzlő koszos blues elemekkel egészült ki. A külsőségek, ruhák, és smink helyett végre a zene kapott főszerepet. Manson (Brian Hugh Warner) nemcsak öregedett, egyúttal érettebb előadóvá is vált. Végre abbahagyta a fiatal önmagával való versenyzést, és már nem akarja azt a korábbi hangzást felülmúlni. Nem ír a Beautiful People-hoz hasonló himnuszokat, és sehol sincsenek már a Trent Reznortól örökölt indusztriális elemek.

Egyszerűen újragondolta magát a zenekar és az énekes, ami most végre nem csak erős, meg hangos, de rohadtul hiteles is. Új zenésztársa, a producer géniusz Tyler Bates is ezen a lemezen mutatkozik be társszerző gitárosként, és nagyon jó összhangban van Manson hangjával. A Californication forgatásán találkoztak egymással. Manson amúgy is a színészkedéssel kacérkodott az utóbbi időben, legjelentősebb szerepe a Sons of Anarchy neonáci rabja. Nem is csinálta rosszul, de ez esetben örülök, hogy a suszter végül maradt a kaptafánál.

oszd meg!