iPhone 6: a magyar megoldás

Magyar fejlesztés született az iPhone 6 készülékekhez. Vajon alapfelszereltség lesz? Az Apple gondolkodhat.

Tervező mérnökök és desingnerek lelkes csapata dolgozik hosszú hónapokon át mire egy új telefont  kiad az Apple. Talán ezeknél a termékeknél már-már filozófia a praktikum és a felhasználóbarátság. Akik mellettük döntenek szinte úgy érezhetik, hogy egy új testrészük született, új dimenziók nyíltak meg előttük.

iphone 6

Azonban hiába a lelkesedés: semmi sem tökéletes.

Az iPhone 6 esetében két fontos problémát is találtak.

  1. A kamera lencsetartó perem kiáll a borítás síkjához képest, ezért az asztalon fekve billeg az eszköz.
  2. Ha az ember a zsebében hordja és eközben aktív mozgást kénytelen végezni (pl. leguggolás, cipőkötés), akkor bizony meghajlik a telefon.

Egy magyar csapat azonban mindkét gondra talált megoldást. Duna parti mozgó szabadtéri műhelyükben pillanatok alatt elvégzik a feladatot. Erről videót is készítettek, így bárki – kellő szakértelemmel – otthon is megcsinálhatja.

1. Kiálló perem eltültetése:

A procedúráról ezt mondták a srácok:

A zafírkristállyal körülbelül három másodperc alatt elbánt a köszörű, annak ellenére, hogy a videóban jóval hosszabbnak tűnik a procedúra.

Arról, hogy a kamera működőképes maradt-e…:

A kamera appbe belépve szinte csak fehér képet latunk, apró szemcsékkel szétszórva, a mozgatás látszódik.

2. Meghajlásgátló felszerelése:

Hogy működik-e még a készülék?

Iszonyat jól megy rajta a Pumped BMX 2, telefonálni meg külön élmény. Viccen kívül feljavította az akusztikát az integrált fa hátlap :)

Azt azonban gyanítom, hogy mindkét esetben elveszik a garancia.

A srácok további terveiről:

A csatorna következő dobása még bizonytalan, főleg hogy X-szel (a maszkos szaki a videókban – szerk.) nehéz a kommunikáció, mivel nem beszél sokat, és a hegesztőmaszkon át értelmezhetetlen a motyogása. Így egyikünk sem tudja, mi járhat a fejében, vagy milyen terméken akarja legközelebb rajta hagyni a kéznyomát.

(Forrás: appleblog.blog.hu)

oszd meg!