Huszonhárom az egyben

Amikor lemondasz egy rendezőről, az meg nem hagyja annyiban

Tavalyig azt gondoltam, többet nem akarok M. Night Shyamalan filmet látni. Amúgy is csak a Sebezhetetlenre gerjedtem igazán. Erre jött a The Visit, ami ha világmegváltást nem is hozott, azért kellemes meglepetés volt a ratyi tucathorrorok között.

Most meg itt ez a felettébb meggyőző előzetes új filmjéhez, a Split-hez:

A sztori szerint adott három elrabolt kiscsaj, egy 23 személyiséggel bíró fogvatartó, meg az egyelőre magyarázatra szoruló virágok. A lányok sorsát eldöntő tudathasadt emberrabló belső harca akár az év meglepetése is lehet 2017-ben, főleg mivel James McAvoy szemmel láthatóan simán elbír az első hallásra kicsit sem egyszerűnek tűnő feladattal. Mármint azért 23 személyiség…

És a jóságostól a farkasemberre hajazó fenevadig elég széles a spektrum.

Az alacsony költségvetésű mozi ugyan a Universal-tól jön, de tudatosan a független filmek hangulatára gyúr, és ezzel nincs is baj. A színészi játék előtérben, idióta trükkök és átláthatatlan akciószekvenciák a kukában. Nekem épp megfelel.

Hála istennek a rendező nem dupláz a found footage horror zsáneréből.

James McAvoy mellett a filmet Anya Taylor-Joy is erősíti, aki a The Witch-el szerintem már bizonyított, úgyhogy reméljük itt is hasonló szintű alakítással örvendeztet meg bennünket. Azt gondolom, az Azonosság hasonló témában azért rendesen feladja a leckét, csak remélhetjük, hogy Shyamalan tud többet, vagy legalább valami egészen mást kihozni az alapállásból. Az eddig látottak alapján bizakodhatunk.

A rendező amúgy a Tales from the Crypt sorozat újrázásán dolgozik, aminek örülhetnénk is, de a Wayward Pines parasztvakítása után ezzel azért óvatosan bánnék.

A lényeg, hogy eddig ennyit lehet tudni a Splitről, amit részünkről nagyon várunk. A bemutatót jövő év januárra tűzték ki.

oszd meg!