Hogyan boríts ki egy grafikust? – A betűtípusok

Ha a Comic Sans említésére már csak rezignáltan megvonja a vállát, adunk pár tuti tippet, amitől biztosan kiakad!

 

1. Vidd el olyan étterembe, ahol Zapf Chancery betűtípussal van írva a menü.

 

Nem lesz nehéz dolgod, minden második étteremben Zapf Chancery-vel van írva a menü. A dőlt betűs verzióval. Ez itt az:

ZapfChanceryItalic

Ismerős?

Ha találsz olyan menüt, ahol ezt a fontot csupa nagybetűvel használják, esetleg vastagítva is, az a legtutibb.

tex

A grafikusod feltételezhetően tájékoztatni fog arról, hogy 1979 óta, a Zapf betűtípus megalkotása óta gyakorlatilag kitörölhetetlenül beleégett minden vendéglátós agyába ez a font, és nincs az az erő, az az újító szándék, amely változtatni tudna ezen.

 

2. Kérjél tőle egy meghívótervet Lobster betűtípussal

 

Ez mondjuk kétesélyes játék, mert a grafikusoknak nagyjából fele vélekedik úgy, hogy a Lobster az új Comic Sans, a másik felének nincs vele kapcsolatban komolyabb ellenérzése.

a font autentikus felhasználása...
a font autentikus felhasználása – http://www.lobsterclawseafoods.com/

Azt mindkét esetben el fogják ismerni, hogy noha alapvetően tényleg egy pofás kis font, a Lobster használatát egy kicsit talán túlzásba vitték az elmúlt időkben.

_lobster

Van minden, a sonkától a csipszen át a kávékrémig.

Ha látod, hogy arcizomrángással reagál a Lobster szóra, akkor esetleg állítsd be kezdőlapnak a böngészőjén a ComicLobster twitter oldalát, ahol komoly gyűjtemény található ezekből a szépségekből.

 

3. Ne hagyd ki a többi elcsépelt betűtípust se!

 

Kérdezd meg a véleményét, hogy szerinte a Brush Script vagy a Papyrus menőbb. Ezzel valószínűleg el fogsz indítani egy kisebb lavinát…

pap

Jó eséllyel azt is meg fogod tudni, hogy bár ezek nagy része együtt jár a Windows rendszerrel, az eredeti Papyrusért 35 eurót is elkérnek, és emberek meg is vásárolják, és nem félnek aztán használni. Indokolatlanul. Bárhol, bármikor. Hogy ilyen világban élünk, most képzeld el.

Ezen a ponton bólogass úgy, mintha együtt éreznél a grafikusoddal, majd mintegy jóakaratúlag jegyzed meg, hogy nyugi van, találtál egy igazán eredeti fontot – igazából két, önmagában is nagy múltú és csodálatos betűtípus házasításából létrejött betűtípusCuveé-t, ezt itt:

comicpapyrus

Aztán menekülj.

Ha utolér, és már épp a torkodnak esne egy Pen Toollal, már csak egyet tehetsz: előveszed a nagyágyút…

 

4. A Vérző Kavboj!

 

_cowboy

Erre valószínűleg hörögve összeesik majd, és egy sarokba vonul, ahol magzatpózba tekeredve, nyálcsorgatva ismételgeti maga elé, hogy “Futura, Albertus, Gotham, Baskerville”, amíg meg nem nyugszik.

(Egyébként a Bleeding Cowboys innen tölthető le ingyenesen, ha esetleg a zenekarodnak fantáziamentes albumborítóra van szüksége, vagy amatőr zombihorrort forgatnál a haverokkal, és plakát kell.)

Aztán ígérd meg a grafikusodnak, hogy a betűkkel békén hagyod most már, engesztelésül mutass neki valami szépet, mondjuk ilyesmit:

 

Szerencsére rengeteg más lehetőséged van még a bosszantására, ezekkel hamarosan visszatérünk.

(Folyt. köv.)


A borítókép innen van: http://www.gcds.com.au/blog/20-famous-logos-in-comic-sans-font

oszd meg!