Híres rendezők reklámfilmjei 9 – Baz Luhrmann

Maximumra járatott modorosság, meg egy parfüm

A csillogás nagymestere, Baz Luhrmann tökéletes választásnak tűnhet, ha a világ legelegánsabb parfümjéhez keresünk rendezőt. A The Great Gatsby a Chanel számára is világossá tette, hogy a csillogás ilyen nagyszabású megjelenítésére ez a fickó kell. Ráadásul 11 évvel ezelőtt már lőtt nekik egyet Nicole Kidmannal főszereplésével, ami meg olyan Moulin Rouge-os volt. Az a világ legdrágább reklámjainak egyike, és nagyon jól működött.

Ez viszont nagyon olcsó, és itt nem a pénz hiányára gondolok, mert azt pumpálták ebbe is rendesen.

Amit kapunk, az három perc dög unalmas modorosság. Persze nagyon szép emberekkel, hipertrendi tárgyakkal, a legdrágább ruhákkal és persze a legendás Chanel No5 parfümmel. A kampány arca a topmodell Gisele Bündchen, aki igazán mutatós nő. Persze a Chaneltől megszokott módon kapunk egy roppant jóképű hímet is, ez esetben a Game of Thrones-ból kikanalazva.

Ott tartottunk, hogy minden és mindenki nagyon perfekt, meg szupercsodálatos. Van még rosszul elkapott modern nőalak, meg marhára lüktető vágyakozás egymás iránt. Buz Luhrmann világában a nők tuti nem finganak, és a férfiaknak sosem büdös a lába. Itt egyszerűen tökéletes minden, ráadásul bárhova nézel, az biztosan Chanel. Még a hullám a szörfdeszka alatt is az.

Jó sok saját terméket mutatnak meg, van egy csomó átöltözés, meg helyszínváltás. Chanel bugyi, fürdőruci, otthonka, alkalmi cuccok fotózáson, meg még kocsikulcs is. A reklámban nem megbújik a termék, hanem igazából a sok CC, meg 5-ös gyakorlatilag eltakarja magát a reklámot. Nem igazán éreztem ki belőle a parfümöt. Termékkatalógusnak ugyan jó, de ennél gondolom kicsit azért többet vállalt.

A szlogen a “The One That I Want” a Grease-ből, ami egyben a betétdal is. Nem eredetiben, hanem borzalmasan lelassítva hömpölyög végig a filmen. Tökéletesen illeszkedik hozzá. Pont olyan unalmas.

Amit a mozi akar, azt három éve Jean Pierre Jeunet-nek már sikerült hozni Audrey Tautou-val, nem is akárhogy:

Ami még ennél is kellemetlenebb, hogy Buz Luhrmann is simán megcsinálta jól 11 éve:

Most sajnos nem sikerült. Talán majd legközelebb, a soron következő filmre vett méregdrága színházi előadás után.

oszd meg!