Güntherrel köszöntjük a nyarat!

De vajon mire gondolt a szerző?

Mats Söderlund részmunkaidős ruházati eladóként dolgozott egészen 2004-ig, amikor beszippantotta a pop-biznisz. Vagy ő szippantotta be a pop-bizniszt. Mindegy. A lényeg, hogy ebben az évben jelent meg első dala, és adta fel a ruhaipari karrier kecsegtető lehetőségét, hogy Güntherként popkulturális szempontból megkerülhetetlen jelenséggé váljon.

GUNTHER_by_Pipe182motaS

A svéd dalszerző producer (nekem a német lett volna kézenfekvő) 8 kislemezzel és egy aranylemezzé vált (!) legendás albummal büszkélkedhet. Ezenkívül jut ideje szupermodellkedésre, meg még diszkótulajdonos is. Karrierjét olyan neves egyetemeken elkövetett “fellépésekkel” alapozta meg, mint a Yale, a Princeton, a Harvard és a Santa Monica. Úgy tűnik az egyetemisták tényleg minden szart beszopnak, és ez egészen az MTV Mega Dance díj elnyeréséig repítette ezt a csodálatos hímet.

Melonas, bananas! Három perc ötvennél kicsit több bananas, mint amire fel voltunk készülve.

De vajon mire gondolt a szerző?

Honey your so cute
This is the land of the beat and fruit
Bananas, Melonas yeah…
It’s a hot, hot summer love… Yeah…

You can make me do
All this crazy things I never did
It’s a no, no (no) and you like it
Darlin’ you’re the one and only, yes I swere

Itsz a nono, endjulájkit? Muha!

Rengeteg fellépéssel ellensúlyozta az évtizedes karrierhez képest soványka diszkográfiát, ahova elkísérték állandó társai, a két majdnem bombázó csajsziból álló Sunshine Girls. Valami olyasmi funkciót töltenek be, mint Szikora Robinak a Gidák. Ha szar, legalább legyen jól csomagolva. Még Samantha Fox is elnyomja vele az egyik dalát “duettben”. Tácsmí, ájvannafíljorbádi!

Günther amúgy hihetetlenül cool, és azt mondanám, hogy trendi, ha nem ő maga lenne a trend, meg a brand, meg minden. Dalai őszinte és valóban mély üzenetet rejtenek: szeressétek egymást, dugjatok sokat, igyatok pezsgőt, meg persze világbékét mindenkinek.

Bár elsőre nem egészen egyértelmű, hogy Günther ezeket kivel is csinálná szívesen, saját bevallása szerint heteroszexuális, és innentől kár a női napszemüvegeken rágódni. Mondjuk igazából ez mit se számít. A csávóból süt a férfiasság, mint az ifjú George Michaelből. Amúgy nagyjából egy ösztönállattá sztájlingolt Palcsó Tomiba oltott Ron Jeremy, leöntve egy jó adag 80-as éveket idéző golden age pornóval.

guntherfúúj

Úgy emlékszem, valahol azt is olvastam róla, hogy “mulatós szoftpornó”. Ez azt hiszem a klippek megtekintése után mindenkinek megfelelő jellemzés.

A csajos napszemüveghez extravagáns öltözködés, pöttöm csemegebajusz és egy olyan csücsörítés tartozik, ami örökre megváltoztatja az életed. Ahogy az ajkait felnyálazza, majd csücsörbe kanyarítja, az rendesen fizikai fájdalmat okoz, miközben nézed. A dalokat meg azon túl, hogy elsőre röhögsz egy jót, egyszerűen nem tudod kiverni a fejedből, ami alacsonyabb tűrőképességűeket gond nélkül az idegosztályra juttathat. Ezt csak tetézi a Sun Strip videójának a második percben látható szekvenciája. Itt egy korábbi mondatot pontosítanom is kell, mivel ez esetben amit látunk, az az extravagáns öltözködés hiánya. Vigyázat! Gyomor kell hozzá!

De vajon mire gondolt a szerző?

Hola Hola, Rata Rata Ra

Viva La Summer Holiday, Let’s Have A Suntrip Together
Viva La Summer Far Away And Let The Sun Shine Forever
Na Na Na
Hola Hola Suntrip
Na Na Na
la la la la la la.

A dalok szövegét hallgatva belátod, hogy egyáltalán nem számít, mit mond a róka. Az Ylvis idegőrlő megaslágere bőven elbújhat Günther munkássága mögött. Josh és Jutta zenei rátermettsége keveredik csonka pici szövegvilágával. Ding dong. Eurodance gránát. A kámánbarbilecgóparti ehhez képest komoly zenei tudást és mély gondolatiságot feltételez.

Lehetne persze arról vitázni, hogy ez most komoly, vagy vicc, de szerintem ezen a szinten már nem számít. Amúgy komoly. A 46 éves “előadóművész” szexi suttogásának minden másodperce őszinte, sőt, még a cukormázas női csicsergés is az.

De vajon mire gondolt a szerző?

oh, you touch my tralala,
mmm… my ding ding dong.
la la la la la la la,
la la la la la la,
la la la la la la la.
Oh, you touch my tralala
la la la la la la la,
la la la la la la.
mmm… my ding ding dong.
la la la la la la la,
la la la la la la.

Na mire?

oszd meg!