Giccs, giccs, és még egy kis giccs

A karácsonyi dekoráció művészete

Közelít a karácsony. Ez az ünnep rengeteg előkészületet igényel. Elsőként ki kell találni a menüsort, ajándékokat venni, megszervezni, hogy ki mikor hova menjen, és a legfontosabb, hogy fel kell díszíteni a lakást. A férjem szerint eljött az én időm, végre telezsúfolhatom a házat mindenféle sz**ral. A pasik valamiért nem bírják az ilyesmit, ezért figyelnünk kell rá, hogy ne feszítsük túl a húrt.

Kapcsolatunk hajnalán megpróbáltam ezt a dolgot apránként adagolni. Advent első napján kitettem az asztalra az adventi koszorút, szépen, gyertyákkal meg minden. Ezzel nem is volt gond, simán átment a rostán. Emlékeim szerint volt olyan év, hogy észre sem vette.

Vártam pár napot, és kiakasztottam a bejárati ajtóra a szintén kerek formájú ajtódíszt. Ezen különböző színű apró ajándékdobozok és gömbök vannak, a közepén pedig egy télapófigura. Nagyon édes! Azt nem mondom, hogy nem vette észre, de legalábbis nem tett megjegyzést, és le sem szedte az ajtóról.

Ezen felbátorodva, gondoltam kicsit fokozom az ünnepi hangulatot a belső enteriőrben is. Úgyhogy elmentem vásárolni. Nélküle.

Találtam is néhány klassz dekorációt. Girlandot, angyalkás mécsestartót, ezüstfenyőág füstölőtartót, manós ablakdíszeket, karácsonyi zoknit, amit a kandallóra kell akasztani, kicsi műfenyőfát, amin vannak díszek és világít is.Vettem még karácsonyi szalvétákat, asztalterítőt, néhány új karácsonyfadíszt, és egy világító hóembert.

Nem volt más hátra, csak hogy megfontoltan, lassan haladva kipakoljam a lakás különböző pontjára, elkerülve az ünnep előtti sokkhatást. Hazavittem és eldugtam mind.

Elsőként az ablakdíszek kihelyezése mellett döntöttem, azért, mert az tuti nem tűnik fel neki. És igazam lett. Zökkenőmentesen ment az egész. Manók az ablakba, semmi párkapcsolati para.

Ismét eltelt néhány nap. Jöttek a mécsesek. Még ez is belefért, hiszen az illatgyertyákat valahova rakni kell, és ha már karácsony, akkor miért ne tehetném angyalkás tartóba, úgyis akciós volt. Majd kicsempésztem a füstölőtartót is. Gond egy szál se.

Most jött a neheze. A problémát pedig a világító apró karácsonyfa és a hóember jelentette. Nem találtam sem a megfelelő alkalmat, sem a megfelelő helyet. Hosszas tépelődés után úgy döntöttem, lesz ami lesz: nappali közepe, egyik a tévé mellé, másik a hifi mellé.

Hát, nem mondom, hogy örült, de végül némi szóváltással megúsztam az egészet. Kis otthonunk kezdett egyre szebb és szebb lenni.

Már majdnem minden helyiséget átjárt az ünnepi hangulat. Amit még nem sikerült feldíszítenem, az az emeletre vezető lépcső volt. A girlandot oda szántam. Már a gondolat megfogalmazódásakor éreztem, hogy itt átlépek egy lélektani határt, de végül úgy döntöttem, kockáztatok.

Nem jött be. Szerinte ez már tényleg több volt annál, amit giccsből elbír. Felvilágosítottam, hogy a problémát nem ez a néhány karácsonyi dísz jelenti, hanem az ő alacsony tűrőképessége. Ennyibe maradtunk.

És a többi cuccot még nem is látta!

Meglepetésnek tartogattam karácsony napjára. Én boldog leszek, a lakás pedig gyönyörű. Ezen a napon különben sem okés veszekedni, hiszen a szeretet ünnepe, vagy mi a fene.

Szenteste aztán kipakoltam. Minden olyan szép lett. Szerinte ízléstelen, de kit érdekel, karácsony van! Terítő, szalvéta, gyertyatartók, karácsonyi zoknik, a fára felkerültek az új, csillogó gömbök, szóval szerintem tökéletesre sikerült.

Nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy tetszett neki, de mindenesetre mélyen hallgatott.

Beletörődött. Kár a gőzért szindróma.

Vintage Skis With Stocking Nice Christmas Decorating Ideas

A következő évben még megpróbáltam beadagolni az erkélyre szerelhető világító fényfűzért, de arról hallani sem akart, így nem erőltettem. Gondoltam, legyen neki igaza. Pedig olyan cuki lett volna. A lakás belső tere azonban változatlanul ragyogó.

Ma már házasok vagyunk, van egy kislányunk, úgyhogy most már nem szórakozok, egyszerre kipakolok mindent.

Beleértve a fényfűzért is az erkélyen.

diszes

oszd meg!