Firka – Pop art festmények a szuperhősök hétköznapjairól

A mese- és filmhősök is mosnak fogat, járnak wc-re, és még szexelnek is

A ’67-es születésű Grégorie “Léon” Guillemin a Geek Art mozgalom neves képviselője. Munkáin látszik, hogy gyerek-, fiatal- és felnőttkorát ugyanúgy meghatározták a képregények, videojátékok, filmek, rajong a sci-fiért, a szuperhősökért, a pop artért. Önmagát nem is művésznek tekinti, inkább úgy fogalmaz: “eklektikus grafikus gamer”.

Az összes projektje elég komoly nemzetközi netes visszhangot keltett. Ami nem is csoda, hihetetlen stílusérzékkel, kreativitással és humorral fogja meg a népszerű témákat. Meg valahogy az is átjön a munkáiból, hogy szereti azt, amit csinál, és műveinek tárgyára is rajongással tekint. Mindebből pedig csak csupa jó dolog sülhet ki.

Készített hős-plakátokat art deco stílusban, nagyon minimál art decoban (zseniálisak), pixelesben is, popkult-kapszuláival pedig egészen biztosan találkoztál, ha jártál már valaha az interneten.

Mi most a pop artos projektjeiből (több is van neki) válogattunk néhány képet kedvcsinálónak, melyekből kiderül, hogy a hős is csak ember, akár szuperhős, akár mesehős. Akkor is, ha nem ember.

ariel


robocop


batman_robin


c3p0


talkintome


foot


batman


irönman


pooh


mario


vader_miami


marsh


ronald_mcdonald


spiderman


supergirl


supergirl2


superman


wonderwoman


Weboldal: https://www.greg-guillemin.com

oszd meg!