Firka – Daniel Norris filmplakátjai

Egyedi stílus, emlékezetes pillanatok, vizuális csavarok, ütős ötletek

Amióta rátaláltam a Daniel Norris festette Hetedik plakátra – épp egy Jammer cikk kapcsán -, gyakorlatilag rajongója vagyok. Annyira eltalált a cucc, olyan szinten sűríti bele az egész filmet, a borús hangulatától kezdve a még sötétebb végkifejletéig, ráadásul egy zseniális és végtelenül egyszerű képi megoldással a plakátba, hogy azóta minden platformon követem a munkásságát.

seven

 

Csak azért nem szerepelt még a Firka rovatban, mert hihetetlenül termékeny alkotó, heti egy-két plakátot biztosan termel, és nem akartam lemaradni egyről se… de hát majd legfeljebb visszahozzuk később is.

Plakátjai többségében rajongói plakátok, amikhez nem árt ismerni a filmet, mert annak egy-egy ikonikus jelenetéből vagy jellemző tárgyából indul ki, de van pár hivatalos filmposztere is, például a Daredevil c. sorozathoz is készített óriásplakátot, amit Londonban láthatni az utcákon, de a legújabb Avengers mozihoz is csinált limitált szériás posztert.

Mi most itt inkább az előbbi kategóriából válogatunk, ismert filmek ismert karakterei, jelenetei, szimbolikus tárgyai jönnek újrakeverve Daniel Norris értelmezésében, az újrafelfedezés örömével és garantált aha-élményekkel.

blackswan


diehard


guest


hunger


iron_giant


jedi


DN_Karate Kid


lambs


monty_python


DN_NOCOUNTRY_A2


DN_THEBREAKFASTCLUB_PRINCESS_A2


psycho


rocky


shining


DN_SKYFALL_A2


spirited_away


DN_STIR CRAZY_A2


taxidriver


 

Még több: behance | tumblr | society6

 

oszd meg!