A fejre szerelt kamera nem mai találmány

 Belebújhatsz a főhős bőrébe úgy, mint még soha

Készül az első teljes egészében POV (Point of View) film, a Hardcore. A lényege az, hogy a filmben mindent a főszereplő szemszögéből fogunk látni, mint egy lövöldözős játékban.

Így néz ki egy jelenet a filmből.

 Csak akkor nyomj play-t, ha elmúltál 18! 

Akció-sci-fi lesz, cyborgokkal, telekinézissel, meg amit akartok.

A nagyobbik részét le is forgatták már, a speciális effektusokra és egyéb utómunkákra pedig éppen gyűjtik a pénzt az indiegogo-n, ott lehet művészetpártolni. Kaphatsz cserébe például a forgatás során összetört (és aláírt) GoPro kamerát 300 dollárért, pisztoly formájú pendrájvot (rajta a filmmel) ötvenért, satöbbi – na és persze hozzájárulhatsz a film elkészüléséhez is, ami pedig már valami. A valami, az pedig nem semmi.

A poszter 100 dolcsi
A poszter 100 dolcsi

A rendezőnek, Ilya Naishullernek nem ez az első hasonló dobása: egy éve már bejárta a netet a hasonló technikával készült videoklipje, amit a Biting Elbows együttes Bad Motherfucker című számához készített. Pörgős rohanás, kaszkadőrmutatványok, vér és mellek…

 Igen, jól gondolod, ez is 18+! 

Mindkét filmet (jórészt) fejre szerelt GoPro kamerákkal vették fel, így néz ki a fejszerkezet:

hardcore_CameraRig

És ez az egész arról jutott eszembe, hogy twitteren szembejött egy ehhez nagyon (na jó, nem annyira, de valamennyire) hasonló gépezet, ami számomra megint csak azt bizonyítja, hogy bármennyire próbálkozunk is, nincs új a Nap alatt. (Vagy ha van is, csak nagyon-nagyon ritkán.)

oszd meg!