Ezzel a rövidfilmmel ne tedd tönkre a karácsonyod!

A következő karácsonyi short megtekintését senkinek nem ajánljuk

A karácsonyról tudjuk, hogy az bizony a szeretet ünnepe. De mit gondolnak erről a fenyőfák? Mindent megtudhatunk a zseniális Hobo with Shotgun rendezőjének rövidfilmjéből, a Treevenge-ből. Jason Eisener a karácsony szörnyűségét a fenyőfák szemszögéből mutatja be a nézőnek, és ettől a felállástól tényleg minden egészen új megvilágításba kerül. Az ünnep pillanatok alatt a 70-es éveket idéző slasherbe fordul.

Csak erős idegzetűeknek!

Treevenge_3

Van itt mindenféle szörnyűség. Mániákus baltás gyilkos, láncfűrészes famészárosok, lelketlen eladók csonkító ollókkal, és mindezeken túl végül lelketlen családok szorítják kalodába a fenyvesek népét. Ebből a nézőpontból egyfajta csonkítós-darabolós horrort látunk, ahol a fák az áldozatok. A fák, akik némán tűrik a borzalmat, amit az emberek sorsuknak választottak. Rémült hallgatásukban visszhangzik a fűrészpor áztatta népirtás zaja. Mindenki máglyán végzi, aki nem tökéletes példány.

Ha a sok fájdalom nem lenne elég, kicicomázásukkal még nevetségessé is teszik őket minden egyes lakásban.

A filmben az erőszak ábrázolása ugyan vicces, de ettől még nagyon durva. Tényleg ne álljon neki senki, akiben van egy kis jóérzés. Ez egy elég beteg horrorfricska, ami ráadásul még csak nem is félelmet, hanem kacagást vált ki nézőjéből.

Én többször röhögtem fel úgy, hogy közben el is szégyelltem magam.

Treevenge_6

Mivel a Fantasia fesztiválon elért sikere után számos megmérettetésre meghívták a mozit, egyre többen ismerték meg, és terjedni kezdett a világhálón. Aki szerette az Evil Dead 2-t, vagy a Hullajót, az ezt a mozit is értékelni fogja. Az élmény szó szerint zsigeri.

A fő kérdés az, hogy vajon visszakaphatják-e valaha a szabadságukat az elnyomott tűlevelűek? Meg az, hogy tényleg ilyen borzalmakat állnak ki akkor, amikor az emberek azt hiszik, hogy ennél szeretetteljesebb és meghittebb pillanat nincs is az évben? A választ nem tudom, még sosem voltam karácsonyfa, de lehet, hogy idén gyökereset veszünk.

 CSAK HA ELMÚLTÁL 18!!! 

oszd meg!