Élet a földi paradicsomban

Hawaii, tengerpart, faházak, 70-es évek, hippik, fű és meztelenség – fényképek a híres Taylor Camp mindennapjaiból

Figyelmeztetés: a képeken itt-ott előfordul meztelenkedés – ha esetleg ez zavarna.

Elizabeth Taylor testvére, Howard alapította 1969-ben a tábort Kauai szigetén. Első körben 13 embert hívott magával, és bár a 13 egyike sem maradt ott egy évnél tovább, folyamatosan jöttek új arcok, és szép lassan felépítették és benépesítették a tábort.

2_hippie-tree-house-village-in-Hawaii

Az elmondások szerint nem klasszikus hippi kommunaként üzemelt, nem volt se spirituális tanító, se demokrácia, se törvények, se szabályok, egyszerűen csak élte mindenki az életét, együtt a többiekkel. Volt, ugyan, aki a törvény elől menekült ide, de a többséget rendes srácok alkották, fiatalok, akiknek elege lett a konvenciókból és a bedaráló hétköznapokból. Önellátók voltak, maguknak termelték a kaját, halásztak is. Hogy a füvet honnan szerezték, azt nem tudni, de az is teljesen természetes része volt az életnek. Ahogy a meztelenség is – a ruha viselése opcionális volt.

A hosszú lábakon álló faházakat a fák közé építették, volt templomféléjük, közösségi házuk, strandröplabda-pályájuk, és látszólag baromi jól elvoltak itt, felnőttek, gyerekek együtt, évekig. 1977-ig, hogy pontosak legyünk, amikor a kormány megelégelte a tábor létét, kiüríttették és felgyújtották az egészet.

John Wehrheim mindössze 23 éves volt, amikor ’71-ben ellátogatott a táborba a fényképezőgépével, és bár eleinte gyanakodva figyelték, lassan befogadták, és így elkészülhettek ezek a felvételek a tábor mindennapjairól:

98aTheChurch2

104aBeachVolleyBall192

tonyinwindow

99aOm-circleChurch2

jesse

garden

alpinatthedoor

paolosharonroberto

zappa

85aJohnandMarie2

52aCherrywithMoses2

8aDianeupstairsatRichie'shouse

105aJeanniesunset2

5.-Dana-Karma-at-the-Big-House

8.-Roberto-in-front-of-Sharon-and-Karmas-House

Johnny-and-Marie-looking-up


Források: theplaidzebra.comslate.comfeatureshoot.com

 

oszd meg!