Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration

Egyértelműen Rob Zombie a világ legmenőbb címgyárosa

Megjelent Rob Zombie szólókarrierjének legújabb sarokköve, a beszédes című Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration. A sorban a hatodik. Veszek belőle hármat, és egymás mögé rakom őket.

A groove-os elektronikával nyakon öntött horror rock lemez legnagyobb erénye a számos filmes utalás mellett, hogy igazi Rob Zombie anyag (mások szerint épp ez a hibája, de erről majd később). Tudod, mit vársz, és pontosan azt is kapod.

Sokkal jobb ez, mint a legutóbbi album esete. Akkor is tudtuk, mire számítsunk, csak valahogy mégsem azt kaptuk.

Egy dolog biztos: életem egyik legnagyobb baklövése volt, mikor a pokoli ceremóniamester bécsi színpadi show-ját kihagytam. Persze ezen már kár keseregni.

Nem csak a lemez címe pofátlanul hosszú, a daloké is az. Nekem bejött. Mennyire menő már egy számot így elnevezni: Get Your Boots On ! That’s The End Of Rock And Roll. A The Hideous Exhibitions Of A Dedicated Gore Whore sem gyenge.

Már az első kislemez jelezte, hogy nagyon jól fogunk szórakozni, bár a Everybody’s Fucking in a UFO legnagyobb gyengéje maga az énekes. Teljes joggal emlegetik fel a zenei újságírók a Primus Wynonna Big Brown Beaver-jét, és sajnos valóban beugrik Les Claypool sajátos kántálása a dalt hallgatva. Szerencsére ez nem fekszik rá az egész lemezre, csak erre az egy tételre. A zene viszont teljesen elmebeteg. A szó legpozitívabb értelmében. A klip pedig szenzációs.

A lemez ahogy haladsz végig a trackeken, befut valamiféle ívet. Egyre súlyosabbak a dalok, ahogy a vége felé hömpölyög az anyag. És a végén az a billentyű… Szinte ígéri, hogy van még a tarsolyba, és ránk is lesz borítva. Meg az alig több, mint egy órás hossz is rápakol erre az érzésre.

A rendező, producer és forgatókönyvíró Rob Zombie nem tudom, honnan veszi az energiát, hogy még a zenére is marad, de tény, hogy még ha változó minőségű végeredménnyel is, igazi kultúragyártó masina, akinek minden alkotói tevékenységéből került már ki igazi gyöngyszem. A Halloween és annak folytatása miatt meg kapott eleget, részünkről hagyjuk a feledés homályába merülni.

Sokan azt várják Rob Zombie-tól, hogy végre megújul, mutat valami újat. Ők bizony nagyon csalódottak lesznek. Nincs itt semmi újítás. Nem több ez a korong, mint egy újabb Rob Zombie lemez, de szerintem ez épp elég. Ilyen jól már rég nem hozta önmagát a mester. Talán csak a bemutatkozó szólója, a Hellbilly Deluxe, vagy a még White Zombie projekt Astro Creep: 2000 volt ennyire ütős. Ha új filmje, a 31, csak ennyire lesz megbízható darálás, nagyon boldog leszek.

Tracklist:
1. The Last Of The Demons Defeated
2. Satanic Cyanide! The Killer Rocks On!
3. The Life And Times Of A Teenage Rock God
4. Well, Everybody’s Fucking In A U.F.O.
5. A Hearse Overturns With The Coffin Bursting Open
6. The Hideous Exhibitions Of A Dedicated Gore Whore
7. Medication For The Melancholy
8. In The Age Of The Consecrated Vampire We All Get High
9. Super-Doom-Hex-Gloom Part One
10. In The Bone Pile
11. Get Your Boots On! That’s The End Of Rock And Roll
12. Wurdalak

10/8

oszd meg!