Breaking! Letartóztatták Banksy-t!

…lehetett olvasni ma mindenfelé.

A National Report hozta le a szenzációs hírt, mely szerint letartóztatták a világ egyik legismertebb graffiti művészét, a brit Banksy művésznevű férfit.

banksy
Azt írta a kép forrásának az NR, hogy: (AP Photo/Dennis System, File) / AP

A hír azért is robbant nagyot, mert Banksy különös gondot fordít rá, hogy megőrizze inkognitóját – gyakorlatilag eddig azt se lehetett tudni róla, hogy férfi vagy nő (talán férfi), hogy egy ember, vagy egy egész csapat (talán egy ember), hogy ki ő, mit csinál, és hogy képzeli.

Hadd szúrjak ide be gyorsan két linket: graffiti háborúk 1. és graffiti háborúk 2. – két cikkünk, részben Banksy szereplésével. Akkor még nem sejtettük… de most. Már.

Szóval amikor ma megjelent a hír, abban az volt a legnagyobb sztori, hogy végre lelepleződött, és a nagyszerű hírportál rendőrségi fotót is közölt róla, íme:

banksy
Ehhez is ugyanazt írták: (AP Photo/Dennis System, File) / AP

Ő lenne tehát az, a 35 éves Paul Horner (született Liverpoolban), a rendőrség összehangolt akciójának keretében sikerült elfogni, a vád ellene elég színes, van benne a vandalizmustól a bűnszövetkezetben való részvételen át a pénzmosásig mindenféle, ráadásul további vádak is jöhetnek még ezekhez.

Csúnya egy történet.

A komoly hírportálon, a nationalreport.net-en további igen érdekes híreket is találhatunk. Például arról, hogy az orvosok szerint Martin Sheen vére gyógyír lehet az ebolára, hogy Kim Jong-Un lerövidítteti az Észak-koreai férfiak péniszét, vagy hogy Miley Cyrust 2010 óta a dublőre alakítja.

Szóval nagyon sajnáljuk, de nem, nem valószínű, hogy ezúttal tényleg kiderült volna Banksy valódi személyazonossága.

(Hacsak nem tényleg ő az, Paul Horner, és ezt a trükköt használta, hogy soha senki ne gyanakodjon rá igazából. Sose tudjuk meg.)

 

 

oszd meg!