Már rendelhető a Babadook könyv

Elég baba book a Badabook

A Babadook egy idei horror, amit sok kritikus az év legjobbjának nevezett. A film tényleg jó, de azért egy kicsit túl lett hájpolva. Viszont van benne egy könyv, gyakorlatilag a cselekmény lelke, ami tényleg nagyon rendben van. A rendező Jennifer Kent egy profi gyerekkönyvcsinálóval karöltve hozta létre a tökéletes Babadook könyvet, ráadásul az illusztrátor Alexander Juhasz neve magyar gyökerekre utal. Egyéb magyar kapcsolatot eddig nem találtunk.

babadook

A forma az úgynevezett pop-up könyv, amit magyarul kihajtogatós könyvnek nevezhetünk. Amikor fellapozod az épp aktuális oldalt, akkor mind három dimenzióban életre kel a mese. A mi esetünkben a felnyíló mumus és a hozzá kötődő képek nagyon nyomasztóan hatnak a nézőre.

Aztán jött a hír, hogy a mesekönyv előrendelhető, és ha elég megrendelő lesz, akkor elkezdődhet a gyártás. Ezt a minimumot 2000 főben határozták meg, ami simán összejött. Az első 2000 vásárlót sorszámozott példánnyal kényeztetik el a könyv készítői, amitől az egésznek még egy ilyen “csak gyűjtőknek” feelingje is van. A könyv ára 80 dollár, ami nem kevés, de ez az összeg a szállítást is magában foglalja (a világ bármely pontjára).

babadook2

Nagyon félelmetes, mindenki csak saját felelősségre és kizárólag saját magának vegye meg. Leleményes postások nyugodtan tegyék a lábtörlőre, és pucoljanak el. Aki beleolvas, többé nem szabadul Mr. Babadooktól.

A könyv így néz ki:

Vigyázat! Annak ellenére, hogy első ránézésre ez minden idők legjobb horror mesekönyve, egyáltalán nem biztos, hogy tökéletes ajándék kisgyermekes családoknak karácsonyra. Vagy ha mégis, akkor hozzánk címezzétek.

oszd meg!