Audiovizuálorgazmerátor 22

The Chemical Brothers – Go (2015)

Július 17-én új The Chemical Brothers lemez kerül a boltokba. Öt évet kellett várni a Born in the Echoes megjelenésére, de az eddig bemutatott három track alapján volt mire. Az első két lemezük azóta is utolérhetetlen minőségét idézi az, amit eddig megmutattak róla.

Természetesen van már egy videoklippes szám is, ami a Go névre hallgat, és Q-Tip közreműködésével készült. A lemezen vendégeskedik majd még többek között St. Vincent, Beck és Ali Love is.

Ami még fontosabb, hogy az elektronikus duó legújabb zenei videójának rendezését Michel Gondry vállalta magára. Mondjuk ez egyből látszik is.

A zeneiparhoz amúgy is közel áll a rendező, dolgozott többek között Björk, Beck, a The White Stripes és a Radiohead klipjein. Érdemes rákeresni ezekre is, eléggé rendben vannak. Ilyesmik:

És ezt 1993-ban csinálta. Vazz!

Valószínűleg zökkenőmentesen ment a közös munka, ha abból indulunk ki, hogy Gondry rendezte a Star Guitar, még korábban a Let Forever Be klipjét is a zenekarnak.

Az külön öröm, hogy elérhető “behind the scene” film is. Gondry interjúval, meg a kiváló munkát maga mögött tudó koreográfussal, Sherley Henault-al.

Mivel korábban már írtunk Gondry videoklipjeiről itt, most nem is szaporítanám a szót. A The Chemichal Brothersről pedig legközelebb az album megjelenése után ugyanitt.

oszd meg!