Audiovizuálorgazmerátor 2

Pretty Lights feat. Talib Kweli – Around The Block (2013)

Már megint egy reklámfilmes nyúlt bele egy kiváló track képekbe öntésébe.  Anthony Dickenson fogott ugyanis össze a Pretty Lightsként elhíresült sztárproducerrel (a.k.a. Derek Vincent Smith), és együtt hozták tető alá az Around The Block klipet. Timelapse-ekkel tarkított nyüzsgő vizuált kapunk, mesterien egymásbaálmodott képekkel. Egy őrült túrát Brooklynba.

Ezek a képek itt szó szerint egymásból következnek. Egyszerre látjuk a szám születésének folyamatát, a végeredményt, és a tömböt, ami a dalt kihányta magából. Zene és a látvány együtt épül tökéletes egységgé, hogy onnét karöltve hulljon darabokra.

A tömböt érdemes többször is körbejárni ezzel a videóval, mert elsőre szinte lehetetlen maradéktalanul értelmezni a látottakat. Ahogy a Pretty Lights számok használják minták tömkelegét valami egészen új alapra gyúrva, úgy kezeli a nyersanyagot mintákként Dickenson, aki az új alapokként működő szokatlan és előremutató felvételi eljárásokkal helyezi a jeleneteket egy teljesen új kontextusba.

Számítsatok elképesztő operatőri trükkökre és a legkidolgozottabb utómunkára! Az idegenvezető Talib Kweli, figyeljetek rá!

 

oszd meg!