Audiovizuálorgazmerátor 11

The White Stripes – The Hardest Button to Button (2003)

A White testvérek Elephant című albumának harmadik kislemeze a The Hardest Button to Button. Ez a harmadik klip, amit az Oscar-díjas Michel Gondry rendezett a zenekarnak. Gondry még dolgozott Björk hét klipjén, de a Radioheadnek, a Daft Punknak, a The Chemical Brothersnek és a The Rolling Stonesnak is készített zenei videót.

A The Hardest Button to Button forgatásán 32 azonos erősítőt használtak, 32 egyforma dobszerkót és 16 ugyanolyan mikrofonállványt. Ezek sokszorozódnak meg Meg White ütemeire, és így járja be a várost a zenekar.

Aki figyel, észrevehet egy érdekes utalást 2:26-nál, amikor besétál a fehér oltönyös férfi egy dobozzal. Ez a fehér öltönyös férfi Beck, aki így tiszteleg a zenekar és a rendező előtt. Mellesleg neki is készített Gondry videót.

Közvetlenül egy autóbaleset után Jack White törött kézzel szerepel a videoklipben, így kell eljátszania, hogy eljátssza. De nem csak ez nehezítette a forgatást. A roppant precíz és elgondolásaihoz mindenáron ragaszkodó Gondry csak természetes fénynél volt hajlandó forgatni, ami kissé elnyújtotta a forgatást. Mondjuk megérte.

Gondryval amúgy a zenekar nagyon jól kiegészíti egymást, minőségi dalok hozzájuk méltó igényes képekkel.

Ez a video később a The Simpsons-ban is feltűnt, kicsit újragondolva. Szerintünk van humor faktora.

Valamint zenenélküli verzióban is megtekinthető:

oszd meg!