Arclifting – pofám leszakad

Az anyuka, aki feldühítette az orvosokat

Van egy online konvertáló oldal, ahol zeneszámokat tudok egyféle formátumból egy másikba alakítani. A felületen be lehet állítani, hogy kilobit vagy kilobájt meg per-szekundum vagy szekundum-négyzet. Vagy mi. Ezek után elkészül a szám. Ami pont ugyanaz, mint amit megadtam. Én nem is hallom a különbséget, csak az egyiket lejátssza a DVD lejátszó, a másikat nem.

Amíg ez a folyamat zajlik, ráérek. Nem sok idő ez, számonként pár-tíz másodperc, de hát mégse csak úgy bámuljam a monitort.

Erre más is rájött.

Felület x idő = pénz.

Ezt nem szabad kihagyni. Jöjjenek hát a reklámok!

De milyenek?

 

 KONTRA 

Az én szemeim elé ez került. Keretes, szöveges:

hirdetés
53 éves nő 27-nek néz ki. Anyuka elárulja az arclifting titkát amelytől dühbe jöttek az orvosok!

Hogy egy 53 éves nő 27-nek néz ki, azt elhiszem. Bár sosem értettem, hogy e témában miért kell az efféle pontosságra törekedni. A 27 évesek közül sem néz ki mindenki 27-nek. Ezt igazából így meg sem lehet mondani. Bőven elég volna az, hogy letagadhat 5-10 évet. Kábé. Vagy a lánya mellett állva bókot kap: “Azt hittem testvérek vagytok!“ Némely hazugság pont azon bukik meg, hogy túlzottan precíz.

De mi van az orvosokkal? Miért is dühösek? Hát ez érthető. Időt, energiát, pénzt nem sajnálva koptatták az ülepüket az orvosi egyetem padjain. Rengeteg átvirrasztott éjszaka a vizsgák előtt,  jó pár kórbonctanóra és számtalan testközeli tanulmány a kortársak alkoholfogyasztását illetőleg – villogó fények mellet. Nem csoda, hogy dühösek lesznek, ha jön egy 53 éves magát elfogadni nem tudó lelkizavaros vén tyúk, azt beszól. Felfedi a titkot, az ősi csodát amit – egy jóféle kalandfilmhez illően – tizenhárom orvos egy tizenhárom fedelű ládában rejtett el, még az aranykorban.

A reklám elolvasását követő ötödik másodpercben már láttam a lelki szemeim előtt, amint dühödt orvosok Gotham utcáit járva hajtóvadászatot tartanak egy majdnem nagymama korú néni után.

Aztán visszazökkentem. Anyuka nem ilyen. Az anyukák nem ilyenek.  Ők ugyanis sok mindent elárulnak, de az arclifting titkát nem. Amiket ők elmondanak, az a pogácsa receptje, az ünneplő kivasalásának titka, és hogy hogyan lássunk át a hazugságokon.

Tudom, a rossz reklám is reklám. De rám sajnos nem pozitívan hatnak. Lehet, hogy másra sem.

 

 PRO 

Hogy azért lássuk, akad pozitív példa is ebben a témában:

Ja, hogy ez nem is az arcliftingről szól? Pedig de. Mert az arclifing titka valójában a harmónia és a megelégedettség. Szerintem.

 

oszd meg!