Állati halloween

Nem az a kérdés, hogy legyen-e Halloween Magyarországon, inkább az, hogy kutyánkat, macskánkat miért hagynánk ki a buliból

Leginkább azért, mert ha nálunk is elterjed az amerikai eredetű ünnep, ami pár éven belül simán lehetséges, akkor az nekik nem lesz annyira jó buli, mint a gyerekeknek. Szörnyen stresszes napot jelenthet a hazánkban is egyre népszerűbb happening kedvenceinknek. Az írásban nem térünk ki a kígyók, hörcsögök, pókok és díszhalak esetére. A két legelterjedtebb háziállatnál maradunk, akiket leginkább próbálnak gazdáik bevonni a buliba világszerte.

A kutyákról és a macskákról lesz szó.

20-Absolutely-Amazing-Dog-Halloween-Costumes-1

Miért ne ünnepeljen velünk a házikedvenc?

 

Kezdjük a legalapvetőbb problémával. Ha jelmezes gyerekek becsöngetnek egy házba, és ott nem egy olyan nyugdíjas lakik, hogy ő aztán mindenkit gyűlöl, aki nem öreg, akkor várhatóan édesség lesz a jutalmuk. Ha közben egy kutya is produkálja magát, még nem biztos, hogy mindenütt csonttal fogják várni.

Ilyenkor ugyanis minden épeszű ember cukorkával és csokival készül. A jófejek adni is fognak belőle kedvenceinknek. De hát ők honnan is tudnák, hogy az tilos?

Azért nem lehet, mert a kutya és a macska szervezete nem igazán tolerálja az édességet. A hányáson, hasmenésen és szapora szívverésen túl a cukorkák tartalmazhatnak olyan édesítőszert, ami durván mérgező számukra.

A legnagyobb baj, hogy mindemellett imádják enni!

shocked looking dog

Mitől sokkol be az állat?

 

Egy kifejlett négylábú rövid idő alatt megszokja lakhelyét. Neki éppúgy ez jelenti az otthon nyugalmát, mint gazdájának. Ráadásul számos fajta még ösztönösen védi is területét. Nem igazán üdvös, ha jelmezes, rikoltozó gyerekek váltják egymást rohangálva, megsértve ezzel az állat személyes terét. Lehet agresszív, de félhet is a kialakult helyzettől.

A macskáknál érdemes ilyenkor bezárni az ablakot, nehogy épp ezen az estén támadjon kedve egy éjszakai kóbor kiruccanásra.

Vigyázat! A gyerekek álruhában jóval agresszívabbak lehetnek ezen a napon!

A fekete macska halmozottan hátrányos helyzetű Halloweenkor.

 

Tököt faragni jó buli!

 

Attól függetlenül, mit gondolsz a Halloweenről, a tökfaragást feltétlenül próbáld ki legalább egyszer! Roppan jó móka! A faragott tökbe aztán mécsest szokás tenni, hogy a fény még kísértetiesebbé tegye a látványt. Érdemes úgy elhelyezni, hogy az állat ne érje el. Csúnyán megégetheti magát.

Igen, a sima gyertyákat is!

Egy lángoló macska, na az meg aztán tényleg nem vicces.

A három fejű kutya, az meg vicces.

funny-three-headed-dog-costume-for-halloween-53eab7b08de95

Akkor most mehet a jelmez?

 

Erről sokan azt mondják, hogy nem, meg hogy rossz a kutyának (vagy macskának). Van, aki egyenesen állatkínzásnak gondolja. Szerintem a dolog csak azon múlik, hogy az állatnak tetszik-e a kosztüm amit ráadsz, vagy sem.

Ismertem egy pincsit, aki imádott felzselézett hajjal napszemüvegben és kis bőrzekében nyalókázni. Rockynak hívták, és mikor beöltöztettük, azt nagyon élvezte. Feszítve jött-ment mindenfelé.

Úgyhogy szerintem próbáld rá a felöltőt, ha szeretnéd beöltöztetni. Ha nem oké neki, azt jelezni fogja.

Akkor kell levenni róla.

Ha viszont élvezi, akkor se téveszd szem elől, amíg a jelmezt viseli! Fennakadhat, vagy akár a légzését is akadályozhatja a jelmez.

star_wars-dog_costume

 

Ez itt a végén meg egy olyan, amikor a kutya is élvezi és még halloween sincs. (Akik találkoztak vele, na azok kevésbé élvezték.)

oszd meg!