Aktuális filmek, amikről nem biztos, hogy hallottál

Pedig érdemes lenne

Az eltűnés sorrendjében

In Order Of Disappearance (2014)

Stellan Skarsgård játssza a dühös apát, akinek fia a drogmaffia áldozatául esik, mire beindítja a bosszúgépezetet. Miután hóekét vezet, a gépezet nagy, kemény és határozottan töri magának az utat előrefelé. Igazi fekete komédiának mondják – vagy a környezet miatt inkább fehérkomédia? -, sok kritikusa a Fargóhoz hasonlítja, csak állítólag még véresebb és még viccesebb. A skandináv krimik és a skandináv humor kiváló ötvözetének tűnik. Meg egy kis Dirty Harry.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2675914


 

Imperium

Imperium (2016)

Náci terrorszervezet, beépített fiatal FBI ügynök. Persze, láttunk már hasonlót, mindkettő témára sok a példa. Legutóbb például a Green Room futott egy nagyot. De amitől mégis működhet egy ilyen mozi, az az, hogy baromi kényelmetlen a téma. Főleg ha tudjuk, hogy megtörtént esetek inspirálták a sztorit. Szembenézni vele, hogy gyűlöletszervezetek a valóságban is léteznek és pusztítanak, nem egyszerű, a filmben pedig – Daniel Radcliffe segítségével – bemerészkedhetünk az oroszlán barlangjába. Ha merünk.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt4781612


 

Egy vezér gyermekkora

The Childhood of a Leader (2015)

Az első világháború utáni Franciaországban nevelkedik egy amerikai fiú, Prescott. A személyisége alakulását követhetjük végig, hogyan lesz belőle egy szörnyű valaki, hogyan lesz belőle gonosz. Vagy lehet, hogy eleve benne lakik a gonoszság? Hangulatában erősen hajaz olyan klasszikusokra, mint az Ómen, történetét viszont a huszadik század későbbi nagy diktátorainak igencsak valóságos életéből is meríti. Fura, borzongató egyveleg. A részben Magyarországon forgatott film Brady Corbet első rendezése, és a Velencei Filmfesztiválon rögtön elhozta a legjobb rendezésért járó díjat. A zenéje külön megér egy misét.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2815902


 

Kiéhezettek

The Girl with All the Gifts (2016)

…hogy a népszerű regényből készült zombifilm műfaja se maradjon ki. Zombiapokalipszis, az emberiség jövője attól függ, sikerül-e megtalálni az ellenszert, az egyetlen remény pedig egy kislány – és hasonlók. Ha ezeket az egyébként jól ismert és sokszor alkalmazott fordulatokat elfogadod és nem küzdesz ellene, akár még érdekes is lehet ez a film. Egy próbát biztos megér. Már csak Glenn Close miatt is.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt4547056


 

Amerikai pasztorál

American Pastoral (2016)

Philip Roth kiváló, Pulitzer-díjas regényét próbálta meg Ewan McGregor filmre adaptálni, kíváncsiak vagyunk az eredményre. A színészek nevesek, az alapanyag nagyon rendben van, a trailer pedig elég ígéretes.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0376479/


oszd meg!