Akkor ez most új Pink Floyd lemez?

Nagyon reméljük, hogy nem az 1994-es Division Bell maradékát gondolta újra a zenekar

Abban az esetben, ha szeretted a Momentary Lapse of Reason-t és a The Division Bell-t, mindenképpen tekintheted ezt a lemezt is Pink Floyd albumnak. A fanyalgók, akik szerint Roger Waters távozása után nem létezett tovább az IGAZI Pink Floyd, ezt a lemezt sem hiszem, hogy nagyon várnák. (A Momentary Lapse of Reason szerintem ettől még egyáltalán nem rossz lemez.)

Az mondjuk tény, hogy a zenekar a 70-es években készítette legjobb albumait. Az is tény, hogy 20 éve nem adtak ki újabbat. Mondjuk ez nem zavar, ha nem amolyan “elfogyott a lóvé” projektről van szó.

Ami azért benne van a pakliban.

Az új lemez The Endless River néven kerül a boltokba november 10-én. A dalok nagy részét a 90-es években írták, úgyhogy a The Division Bell-hez közeli hangzásra számíthatunk.

Vagy nem. Az eredeti felvételekhez képest ugyanis sok mindenen változtattak.

A 18 dalból 12-t a 2008-ban elhunyt billentyűs, Richard Wright jegyez. A lemez egyébként instrumentális anyagnak indult, végül mégis került rá ének. Nem csak Stephen Hawkins hangja a beszédes Talkin’ Hawkin-ra.

Waters nem tartja igazi Pink Floyd produktumnak a nélküle rögzített lemezt. Egy Facebook postban leszögezi, semmilyen közösséget nem vállal az új anyaggal. Mondjuk ez így volt a zenekar utolsó két stúdióalbumánál is.

Szóval ettől még lehet jó. A borító viszont rettenetes.

43054214ba70336d9869aadda93970e4

És a bemutatkozó dal is nagyon nyugger.

oszd meg!