A villámgyors dongó

Valószínűleg Rimszkij-Korszakov se gondolta volna, hogy egyik legnépszerűbb művét elő lehet adni mindösszesen 35 másodperc alatt…

…márpedig meg lehet csinálni. Kell hozzá gyakorolni, valószínűleg elég sokat, aztán még egy kicsit, majd utána még sokat, aztán rengeteget, és ha az is megvan, akkor még valamennyit, és aztán megint egy kicsit, majd végül újra rengeteget – de semmi sem lehetetlen. Hogy minek, az lehet egy jogos kérdés, de erre a “miért ne?” lehet egy megfelelő válasz.

Az urat Vahid Iran Shahinak hívják, és olyan gyors a keze, hogy el se hiszed. Mindazonáltal nyugodtan hidd el, ugyanezt megcsinálja nagy tömeg előtt élőben is, bár jobbára flamencót nyom hasonlóan technikásan.

Ha a videó elején játszott sebességre azt hiszed, hogy az már rettenetesen gyors, akkor elmondom: mire a végére érsz, az eleje baromi lassúnak fog tűnni. Pedig már az is rohadt gyors!

Érdekesség, hogy a facebookra épp az a Project Trio posztolta ezt a videót, melynek fuvolása, Greg Patillo maga se teljesen normális, ő beatbox-fuvola előadásban tolta le A dongót:

 

 

oszd meg!