A szellemház bontása – Timelapse, és ami mögötte van

170 nap, 650 km séta, 350 óra a képek elkészítésére, 2261 kép, 80 óra utómunka –> másfél perces videó

Csaba Imre (Jimitek) – így hívják az urat, aki mindezt végigcsinálta.

Részünkről: maximális respekt.

A pécsi magasház a maga 80 méteres magasságával éveken keresztül volt Közép-Európa legmagasabb lakatlan lakóépülete, egyben a város egyik (nemhivatalos) jelképe, míg idén tavasszal elkezdték bontani. Sokan sokféleképpen dokumentálták a bontást, de valószínűleg senki nem áldozott annyi időt és energiát a megörökítésére, mint Jimitek. A számok beszédesek.

A 170 nap során minden nap 15 helyszínt járt be és készített ott képeket. Az útvonal több mint 3 km, fotózással együtt egy-egy nap kb. egy óra ment el ezzel – ha esett az eső, akkor hamarabb is megvolt, de volt egy és háromnegyed órás menet is. + egy tönkrement cipő.

A technikai részletekről (pl. hogy milyen felszereléssel, készültek a felvételek, hogy milyen saját fejlesztésű szoftver segítette a munkát és ilyesmi) bővebben a projekt honlapján olvashattok. Ugyanitt naplót is találtok a munkáról, olyan érdekes részletekkel, hogy hogyan készült a hyperlapse snitt, hogy mi a teendő, ha menet közben bekerül egy közlekedési tábla az előre eltervezett kép útjába, vagy mi a megoldás, ha hirtelen lemerül az akku.

És akkor a videó:


További infók: Jimitek honlapja || facebook

oszd meg!