A Scratch Bandits Crew máshogy karcol

Friss cucc a Chinese Man Records házatájáról

A Scratch Bandits Crew lyoni illetőségű csapat, akik nevüket az igencsak addiktív Crash Bandicoot játéktól kölcsönözték. Az alapítótag Supa-Jay, akit Geoffresh és Syr egészít ki. Amit csinálnak, az teljesen elképesztő. A scratchelést úgy értelmezik újra, hogy a kezeik közt a lemezjátszó valóban hangszerré válik. És nem csak a lemezjátszó. Az alábbi remix ezt jól példázza:

Ahogy azt sejthetitek, a 12 éve létező formáció DJ produkcióként indult, így is váltak híressé. Eddig három lemezük jelent meg, az első kettőn a live setjeikhez hasonlóan rég elfeledett mintákat pakoltak egymásra, de mostani, Stereo7 című lemezükön ez teljesen megváltozott. A zenét teljes egészében maguk írják, és bár gyakran úgy hangzik, mintha régi hanganyagokat porolnának le, és helyeznének új kontextusba, ez tényleg nem így van. Még attól sem riadnak vissza, ha saját hangszert kell “feltalálniuk”, hogy létrehozhassanak egy kívánt hangot. A lemez első videoklipje a lemezzel egy napon jelent meg.

A lemezjátszó használatának általuk is kedvelt formájához a csapat tagjai a Birdy Nam Nam-ot nevezik meg példaértékű újítóként, akik az elsők közt kezdték az övékhez hasonló sajátos módon használni a lemezjátszót. Így:

Soul, hiphop, funk, és a 70-es évek sajátosan elszállt jazz tételeiből építkező kollázsaik teljesen valószerűtlen dallamokban örvénylenek, valami nagyon újszerű és energikus hangfolyam formájában. Ezen mondjuk senki ne csodálkozzon, a Chinese Man Records kiadványai általában ilyenek. A lemezen bátran házasítanak analóg eszközöket digitális cuccokkal éppúgy, ahogy nem félnek vegyíteni az elektronikus hangszereket akusztikusakkal.

A zene gerincét természetesen a hiphop, és annak gyökerei adják, de olyan elektro hangzással vegyítik mindezt, amitől a legnyugodtabb antitáncos is vad bólogatásba kezd. A produkciót olyan énekesek és MC-k erősítik, mint C’s Gavlyn, Oh Blimey, Blitz the Ambassador, Cyph4, Blake Worrell, A State Of Mind (A.S.M), Taiwan MC, vagy épp a Youthstar & Flowatile.

A végére kedvcsinálónak pedig jöjjön a mi személyes kedvencünk:

Hallgatásra érdemes! Ajánljuk!

oszd meg!