A Pécsi Fotókör 2016. májusi képei

Lagzik, gyerekarcok és koranyári hangulatok (hol esővel, hol napsütéssel)

Pécsi Fotókör májusi válogatása.


A hónapban Vancsó Zoltán fotográfus (aki többek között az orfűi Fotótábor szervezője) válogatott a fotókör képeiből, válogatásához ezt írta:

Végignéztem a küldött képeket, és legelőször is szeretnék valamennyi szerzőnek szívből gratulálni! Ez nem csupán üres udvariasság akar lenni részemről, hanem egy őszinte elismerés, mivel tényleg az süt szinte valamennyi képből, hogy tudatosan gondolkodó ember állt a fényképezőgép mögött, ami számomra az egyik legfontosabb alapkövetelmény a fotográfiában.
Az, hogy melyik három képet választottam ki, valóban kizárólag engem minősít, az én őrült szubjektív ízlésemet és hozzáállásomat a fotóhoz tükrözi. Három kép kiemelését vártátok tőlem, én most mégis ötöt választottam, mert ezeknél a képeknél éreztem a rokonságot a saját munkamódszeremmel: meglátni valami olyan (szürreális, vicces, szomorú, stb.) erős atmoszférával kecsegtető jelenetet, amely messze túlmutat saját magán. Ahol maga a jelenet csak apropó ahhoz, hogy a szerző elmondhassa véleményét a világról, esetleg kérdéseket tegyen fel a néző felé a fotóján keresztül. Az ilyesfajta kép nézésekor már nem csak a konkrét látványt dekódoljuk, hanem egy ezen túl megjelenő plusz ÉRZÉS is keletkezik bennünk, amely egyben egyetemesebb üzenettel is bír.
Azt hiszem ha Pécsen laknék, gyakran szeretnék veletek találkozni!
További tartalmas alkotó tevékenységet kívánok valamennyiőtöknek!


 

Fotó: Szellő Gábor
Fotó: Szellő Gábor
Fotó: Havasi Gábor
Fotó: Havasi Gábor
Fotó: Kölcsey Sára
Fotó: Kölcsey Sára
Fotó: Kölcsey Sára
Fotó: Kölcsey Sára
Fotó: Kölcsey Sára
Fotó: Kölcsey Sára
oszd meg!